canlenfrdeitrues

Notícies

S’organitzen a través d’un grup de WhatsApp. A tot Catalunya, des de dilluns, ja s’han creat una quarantena.

Els pares, mares i docents de la plataforma “Volem Jornada Contínua a Catalunya” han trobat a l’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp la millor forma de comunicar-se i organitzar-se per assolir el seu objectiu. A tot Catalunya ja es comptabilitzen prop d’una quarantena de grups de municipis de les quatre províncies, creats des de l’inici del curs escolar el passat dilluns, i esperen que el número es multipliqui en els propers dies. El de Roda de Berà es va crear ahir a la tarda i ja compta amb més d’un centenar de participants.

Kate Ford, mare i veïna dels Pallaresos, col·labora amb la coordinació dels diferents grups de tot Catalunya. “Hem crescut de cop i estem una mica desbordats, però hem tingut una molt bona resposta per part dels pares que estan a favor de la jornada contínua. Els grups de WhatsApp ens ajuden a difondre la informació oficial de la plataforma”, ens explica. “Estem planificant accions a nivell local, la primera d’elles serà una cadena humana el proper dissabte”. Una altra de les protestes organitzades és la de no portar als infants a l’escola en l’horari de tarda “és una mesura que ens ha d’ajudar a donar visibilitat a la jornada contínua”, assegura Kate.

Les mares i els pares de Roda de Berà s’han unit als progenitors i docents de municipis veïns com Torredembarra o Creixell per intentar fer una major pressió i poder decidir la jornada escolar dels seus fills i filles. Ara, “en el context de pandèmia en el qual ens trobem immersos, la jornada contínua es fa més necessària que mai”, argumenta Kate “però el departament d’Ensenyament no dona als centres l’opció de poder escollir”.

La plataforma defensa que cada centre pugui triar si implanta la jornada contínua o no. Proposen reorganitzar l’horari actual, mantenint la quantitat d’hores lectives, que seria de 9 a 14 hores, i a continuació l’horari de menjador, de 14 a 16.30h.

Asseguren que aquest sistema educatiu posa per davant l’infant i les seves necessitats de creixement personal i emocional, concentrant l’activitat acadèmica en els horaris de major receptivitat dels alumnes i reduint l’estrès i la fatiga dels infants. A més a més, permetria una millor conciliació familiar, amb horaris de recollida dels alumnes més flexibles que s’adaptarien a les necessitats de totes les famílies.

El grup de WhatsApp se sumaria a la iniciativa que dues mares ja van posar en marxa l’any passat per aconseguir la jornada contínua als centres escolars del municipi, amb la creació de l’associació “Volem Jornada Contínua Roda de Berà”.

L’enllaç per accedir al grup de WhatsApp de Roda de Berà, Torredembarra i Creixell és: https://chat.whatsapp.com/FoQ0sofYMKN8dxxXMQWsNj 

 

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.