Monuments als donants de sang” recull un centenar d’obres de tot Catalunya dedicades als donants. Ha estat editat per la Federació Catalana de Donants de Sang.

Aquest matí Rosa Córdoba, delegada a Roda de Berà de l’associació de Donants de Sang del Tarragonès, en representació de la Federació Catalana de Donants de Sang, ha fet lliurament a l’alcalde Pere Virgili, i a la regidora de Sanitat, Rosana Dorantes, del llibre “Monuments als donants de sang”. L’obra, editada per la Federació, recull la informació i fotografies del centenar de monuments, per comarques, que hi ha a tot Catalunya dedicats als donants de sang.

Un d’ells és el de Roda de Berà, que juntament al de Salou, són els únics monuments dedicats als donants que trobem a tot el Tarragonès. Es va inaugurar el 19 de maig de 2013 a la plaça de l’Ajuntament, un mural amb trencadís que el consistori va encarregar a Baltasar Virgili i a dotze dels seus alumnes del taller de trencadís, per retre homenatge a totes aquelles persones que de manera altruista i solidària donen sang i ajuden a salvar moltes vides.

La Federació té com a objectius principals aglutinar, fomentar i divulgar la donació altruista de sang i plasma a Catalunya. “Seguint aquestes fites hem liderat, arreu del territori, la construcció de més d'un centenar d'escultures dedicades als donants de sang, contribuint així a l'enriquiment del nostre patrimoni cultural i social”, assegura el seu president, Marc Ibars, a través de la carta que acompanya l’exemplar.

A Roda de Berà s’organitzen campanyes de donació de forma periòdica cada 3-4 mesos, des del mes d’agost de 1999.

Pots consultar el llibre en pdf aquí

Monuments als donants de sang
Monuments als donants de sang

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta