Ja es pot trobar un adhesiu amb el lema de la campanya a les papereres del municipi.

La regidoria de la Dona s’ha adherit a la nova iniciativa de l’Institut Català de les Dones contra el masclisme, que pretén desmuntar i llençar directament a la paperera aquest tipus d’actituds.

La campanya compta amb la col·laboració de nombrosos consistoris que ja s’hi han adherit, fent visible a través de les papereres públiques el lema “Diposita aquí el teu masclisme”.

Rosana Dorantes, regidora de l’àrea, ha destacat la importància de reconèixer el masclisme, “llençar-lo simbòlicament a les papereres és molt important per poder acabar amb aquestes actituds, perquè no podem lluitar contra una ideologia si no és reconeguda”.

Amb aquesta iniciativa l’ICD vol visibilitzar aquesta realitat per poder aconseguir la igualtat efectiva i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones.

Què és el masclisme?

Segons la Llei 2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista “el masclisme és el concepte que de forma més general defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones i que, alhora, ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat per una part de la societat com a superior. La violència contra les dones és l’expressió més greu i devastadora d’aquesta cultura, que no només destrueix vides, sinó que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones”.

Diposita aquí el teu masclisme

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta