El nou servei s’iniciarà el 30 de novembre al barri de l’Eixample.

Es vol avaluar si és un sistema pràctic per tal d’implantar-lo a tot el municipi.

Els residus vegetals que es generen de les tasques de poda són normalment molt voluminosos. Mal gestionats contribueixen a incrementar la sensació de brutícia dels nostres carrers, sobretot quan són barrejats amb la resta d’escombraries o, pitjor, abandonats en qualsevol indret, una pràctica que, com recorda l’Ajuntament, està prohibida i comporta sancions econòmiques.

Per acabar amb aquestes situacions i assolir una correcta gestió de les restes vegetals amb el seu reciclatge, l’Ajuntament posarà en marxa a partir del proper 30 de novembre una prova pilot de recollida de la poda porta a porta en el barri de l’Eixample. Serà en la zona compresa entre l’avinguda Muntanya, l’avinguda de l’Avenc, i els carrers Salvador Dalí, Pau Picasso, Pau Casals i Joan Sebastian Bach. Amb aquesta prova el consistori vol comprovar si el sistema funciona per poder ampliar-lo a tot el terme municipal.

Aquesta setmana s’ha iniciat la fase prèvia d’informació als veïns i veïnes de la zona, per tal d’explicar-los com funcionarà el servei, donar-los tots els detalls i conèixer si volen participar-hi. A més a més, s’han organitzat dos dies en què s’ubicarà un punt d’informació al carrer. El proper dijous, 5 de novembre, els informadors mediambientals muntaran una paradeta al mercat setmanal, de 10 a 14h, i de 16 a 19h; i divendres, en el mateix horari, es trobaran a la plaça Catalunya.

La zona escollida està formada per més de 600 habitatges, però a la prova només hi participaran aquells que s’hi vulguin adherir. Si és així, en breu hauran de passar per l’Ajuntament a buscar el seu kit de poda que consta de la informació necessària i d’un sac de 60x60x80cm, que serà el que hauran d’emprar omplint-lo amb les restes vegetals i que caldrà deixar a la porta de l’habitatge el dia que pertoqui, abans de les 8 del matí.

El servei de recollida porta a porta a l’Eixample es diferenciarà amb dues temporades. Entre els mesos de novembre i gener, considerada temporada alta, la recollida porta a porta es farà els dilluns i els divendres; pel que fa a la temporada baixa, de febrer a octubre, la recollida tindrà lloc els dilluns.

Què hem de fer amb les restes vegetals?

Si les restes vegetals són de petites dimensions, cal dipositar-les dins dels contenidors marrons de la fracció orgànica.

Si són de grans dimensions s’hauran de portar i dipositar dins d’una de les 33 caixes metàl·liques distribuïdes per tot el municipi.

Totes les restes vegetals es poden dur també a la deixalleria municipal. Aquesta opció és obligatòria per als jardiners professionals.

Ubicació caixes metàl·liques poda
 

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta