canlenfrdeitrues

Notícies

En temps de pandèmia el servei es vol apropar a les escoles i als rodencs i rodenques més vulnerables que per la Covid-19 no puguin sortir de casa.

La pandèmia de la Covid-19 ho va capgirar tot ara fa vuit mesos i molts serveis municipals es van haver d’adaptar ràpidament per continuar oferint un servei de qualitat a la ciutadania. Durant els darrers mesos un d’aquests ha estat la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca que ha fet tot el possible per reinventar-se i que els seus usuaris puguin accedir als serveis més fàcilment i amb seguretat.

Ara el servei torna a donar un pas més enllà i ha posat en marxa la iniciativa “Biblioteca viatgera. La biblio s’apropa a tu”, amb la qual volen donar resposta a diverses necessitats. La primera d’elles dels centres educatius, els quals amb les seves biblioteques tancades per la Covid-19, necessitaven poder accedir a una amplia col·lecció de títols que serveixin als professors com a material de recolzament per a les seves classes. Tots els centres escolars han volgut participar en aquesta iniciativa, la Llar d’Infants Els Petitons, les escoles Salvador Espriu i El Cucurull i l’Institut Roda de Berà. D’aquesta forma, cada centre ja ha fet arribar a la Biblioteca una llista, per cicles, del material de recolzament que cada classe necessita i les treballadores de la biblioteca han preparats uns lots temàtics que ja han repartit aquesta setmana.

El material, molt variat, va des de llibres il·lustrats sobre llops i ànecs per a la classe de P4 del Salvador Espriu, o sobre el món del cinema com ha demanat la classe “Netflix” de 5è de l’escola El Cucurull. Si la biblioteca rodenca no compta amb els títols que les escoles necessiten poden optar pel préstec interbibliotecari i demanar-los a altres biblioteques de Catalunya. Els lots s’aniran preparant segons les necessitats dels centres educatius, que poden tenir en préstec el material durant el temps que els professors necessitin.

La biblioteca ha obert aquest mateix servei a altres col·lectius, entitats o associacions que hagin de preparar un tema concret pel qual requereixin documentació.  

La biblioteca s’apropa als més vulnerables

La iniciativa “Biblioteca viatgera” també vol ajudar a moltes persones que, per problemes de salut, de mobilitat o per por a contagiar-se de la Covid-19 no poden sortir de casa. “Trobem a faltar usuaris que abans venien a demanar llibres en préstec i des de l’inici de la pandèmia no hem tornat a veure, sobretot persones grans”, assegura Cristina Serrano, responsable de la Biblioteca, “i no volem que la Covid-19 sigui un impediment perquè continuïn llegint i tinguin accés a la cultura”, diu. Per això, la regidoria de Cultura està treballant conjuntament amb Serveis Socials per posar en marxa un servei de repartiment de llibres a domicili, perquè totes aquestes persones puguin fer les seves comandes de llibres en préstec a la biblioteca i els rebin directament a casa, amb totes les mesures de seguretat.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.