Un any més el consistori ha reafirmat el seu compromís en la lluita contra la violència envers les dones.

En un any que el confinament per la pandèmia de la Covid-19 ha fet incrementar els casos de violència masclista contra les dones i els seus fills i filles, es feia més necessari que mai commemorar el 25N.

La regidoria de la Dona va programar diferents actes per mostrar el total suport de l’Ajuntament a les víctimes i a la lluita contra el masclisme i per conscienciar la ciutadania que aquesta xacra és un problema de tota la societat, no només de les dones.

El passat dijous, 19 de novembre, i també durant aquest matí, de 10 a 13 hores, l’Ajuntament va muntar una paradeta al mercat municipal que va esdevenir tot un èxit. Van ser moltes les persones que es van apropar per deixar els seus desitjos i missatges contra la violència en el gran mural de mans liles. La regidora de la Dona, Rosana Dorantes, va repartir informació sobre els recursos disponibles i les xapes que el consistori ha editat aquest any amb motiu del 25N.

També van ser-hi els joves del Punt d’Informació Juvenil, molt implicats amb la lluita contra el masclisme. Ells a més a més van preparar el muntatge visual “l’iceberg de les violències” per il·lustrar i conscienciar sobre la part visible i invisible de la violència masclista. La paradeta d’aquest matí, de fet, ha estat dirigida per ells.

Durant les tardes i nits dels dies 24 i 25 la façana de l’Ajuntament es va il·luminar amb color lila, un acte simbòlic que vol mostrar el compromís de l’Ajuntament en la lluita contra la violència envers les dones.

25N

Ahir, 25 de novembre, a les 12, a la plaça de l’Ajuntament es va guardar un minut de silenci en record de totes les dones assassinades a mans de les seves parelles o ex parelles, i es va fer  la lectura del manifest institucional. En aquest cas va ser llegit per Rosana Dorantes, regidora de la Dona; Teresa Ferré, regidora de Cultura; i les regidores Eva Giménez i Laura Moya.

 

 

 

 

 

Aquest any l’Ajuntament també ha editat un vídeo en el que tots els regidors i regidores de la corporació llegeixen el manifest. El pots visualitzar a continuació.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta