La consellera Ponsa ha presidit l’acte celebrat aquest migdia.

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa ha presidit avui al Palau de la Generalitat l’acte de commemoració del 20è aniversari de la inscripció a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO del conjunt arqueològic de Tàrraco i de les esglésies romàniques de la Vall de Boí.

L’acte ha comptat amb la intervenció de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà i de l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, i amb la presència dels alcaldes de Roda de Berà, Pere Virgili; d’Altafulla, Jordi Molinera; i de Constantí, Óscar Sánchez. També hi ha assistit la directora del Patrimoni Cultural, Elsa Íbar, i els directors dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Miquel Cullerés, i a Tarragona, Jordi Agràs.

La consellera ha recordat que la raó que va fer possible l’ingrés d’aquests emplaçaments a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO va ser “la ferma voluntat de la ciutadania i de les institucions de Catalunya de preservar el seu llegat per a les generacions futures”. 

14 elements patrimonials formen el conjunt arqueològic de Tàrraco i 9 són les esglésies romàniques de la Vall de Boí. Les dues candidatures van ser presentades davant la Unesco i aprovades a la 34a sessió del Comitè del Patrimoni Mundial, celebrada a Cairns, Austràlia, del 27 de novembre al 2 de desembre del 2000, i es van inscriure a la Llista de Patrimoni Mundial de la Unesco amb data 2 de desembre de 2000.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta