A través d’un divertit joc de pistes amb codis QR els infants havien de recórrer diferents punts del municipi fins arribar a l’últim punt on els hi esperava el Patge.   

L’activitat ha esdevingut un èxit i ha estat molt ben valorada per les famílies participants.

Aquest Nadal en què la pandèmia de la Covid-19 feia impossible celebrar l’acte de lliurament de cartes al Patge Reial com s’havia fet sempre, la regidoria de Festes de l’Ajuntament va buscar la forma de fer-ho possible. Conjuntament amb el departament de Comunicació, van idear un joc de pistes amb codis QR i vídeos per tal que l’activitat es pogués celebrar garantint totes les mesures de seguretat.

L’esdeveniment va comptar amb la participació d’un total de 323 persones, comptant infants, pares i mares. Es va celebrar entre els dies 29 i 30 de desembre, i les famílies podies escollir l’horari que més els convenia, d’11 a 13h i de 16 a 18h, un fet que va permetre que en cap moment hi hagués aglomeracions, atès que els participants van anar passant pels diferents punts de forma esglaonada.

El joc començava a la plaça de l’Ajuntament, on se’ls feia entrega de la butlleta màgica de participació i hi podien accedir a la primera pista. Aquesta els portava fins a la Biblioteca Municipal, on els follets ajudants del Patge guardaven el segon codi QR, amb la segona pista que els portava a la Llar d’Infants Els Petitons. La tercera pista estava relacionada amb el Punt d’Informació Juvenil i el seu mural “divertit i acolorit”. Allà els follets havien de mostrar el quart codi QR, amb la darrera pista que descobria finalment on hi era el Patge Reial, al casal de Les Monges.

Un cop les famílies arribaven al casal havien de passar per un primer punt de control, on s’apuntaven les dades personals per tal que en cas d’haver-hi un positiu per Covid-19 es pogués garantir la traçabilitat dels contactes. Un cop superat, ja podien passar a veure al Patge Reial que enguany, per seguretat no podia recollir les cartes i s’havien de ficar dins d’una bústia màgica, connectada directament amb els Reis Mags d’Orient.

Degut a l’èxit de l’activitat i a les valoracions tan positives recollides, la regidora de Festes, Teresa Ferré, es planteja tornar a posar-la en marxa el proper any, amb noves pistes.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta