Cos de voluntariat de Creu Roja. Unitat canina ERIE

El proper dilluns, a les 11 del matí, el cos de voluntariat de Creu Roja mostrarà amb un simulacre els seus equips de recerca i rescat canins. Serà al costat de la caseta de socorrisme de la platja Llarga de Roda de Berà.

L'objectiu de la unitat canina ERIE és trobar persones desaparegudes en qualsevol entorn i circumstància, ja sigui en situacions puntuals o bé en grans desastres naturals. L'equip està configurat per donar resposta tant a nivell nacional com internacional i ho conformen diversos gossos de fins a 17 races diferents i els seus guies, tots voluntaris de la Creu Roja formats en primers auxilis i dotats d'un equip de comunicacions portàtil.

Una de les seves peculiaritats és que ho integren gossos de diverses races, amb la finalitat d'aprofitar les habilitats específiques de cada animal per localitzar a les persones desaparegudes. El rastreig utilitza el mètode “Ercbuli”, que se centra principalment en seguir el rastre de la persona desapareguda partint d'un objecte, roba, sabata o qualsevol element que hagi estat en contacte amb ella.

La platja Llarga ja va acollir la presentació de la unitat canina ERIE ara fa dos estius, i l'èxit va ser tal que han volgut tornar-hi per continuar la seva demostració amb noves proves per als animals.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta