Vol ser un suport per als joves, amb l’organització de xerrades i diversos tallers sobre igualtat de gènere, sexualitat, salut o drogues, entre d’altres.

Les regidories de Joventut, a través del Punt d’Informació Juvenil, i de la Dona i Igualtat, encapçalades per Gerard Solé i Rosana Dorantes, respectivament, han treballat conjuntament amb l’Institut de Roda de Berà per posar en marxa el projecte de Suport a l’Institut.

El projecte té l’objectiu d’esdevenir un suport per al jovent del municipi, amb la programació de xerrades i de tallers sobre temes com la sexualitat, Igualtat de gènere, prevenció de violències masclistes, la salut o les drogues i l’alcohol, entre d’altres, i, per altra banda, fomentar el treball de proximitat amb el jovent i donar les mateixes possibilitats i oportunitats a totes ells i elles.

Els joves tractaran fins a finals del mes de maig temes com la diversitat de gènere i la prevenció LGTBI; faran xerrades de comunicació i mediació; sobre prevenció de violències masclistes; alcohol i altres drogues; i qui som i què fem? Informació de projectes, activitats i serveis de joventut a nivell de municipi i de Catalunya. El projecte està pensat perquè tingui una continuïtat durant els propers anys amb la realització d’un cercle establert de xerrades a cada curs.

Dins d’aquest mateix marc, ambdues regidories han introduït aquest any uns tallers de mediació de conflictes i assertivitat adreçats a dos grups de 3r d’ESO que realitzen dins l’optativa de mediació. Amb aquests es pretén donar eines i coneixements al grup de joves perquè puguin ser agents de mediació al centre amb l’alumnat del primer cicle.

A banda, també s’ha programat una xerrada per treballar l’assertivitat i comunicació amb la resta d’alumnes i una formació virtual al claustre de professorat sobre mediació per fer front a situacions que es puguin produir entre l’alumnat del centre.

Servei Comunitari

Foto d’arxiu d’una de les xerrades realitzades a l’Institut en col·laboració amb el PIJ, dins de la matèria de Servei Comunitari.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta