Vint-i-set dones han participat en la lectura virtual del manifest institucional.

Avui, 8 de març, es commemora el Dia Internacional de la Dona, una jornada reivindicativa encara molt necessària en ple segle XXI.

L’Ajuntament s’ha adherit un any més, a través de la regidoria de la Dona i Igualtat, a aquesta commemoració. Al migdia ha tingut lloc l’acte oficial de lectura del manifest institucional de l’Institut Català de les Dones, a càrrec de Núria Pujol, membre de l’associació de dones Kom-tu de Roda de Berà, i amb la presència de la regidora de la Dona, Rosana Dorantes, acompanyada per l’alcalde, Pere Virgili; la regidora, Teresa Ferré; i els regidors, Manel González, Gerard Solé i Toni Bernal.

Degut a les inclemències del temps, l’acte s’ha hagut de celebrar finalment dins del Pavelló Municipal, i s’ha pogut seguir en directe a través de Facebook Live i de les ones de Roda de Berà Ràdio.  

Pel que fa a la lectura virtual del manifest, l’Ajuntament va fer una crida perquè totes les dones de qualsevol edat que volguessin participar-hi, s’hi apuntessin enviant un correu electrònic. Finalment un total de vint-i-set dones han participat en el vídeo coral, posant veu a les reivindicacions d’aquest any, les quals se centren, sobretot, en com la pandèmia ha posat de relleu durant el darrer any, de forma especialment punyent, les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones.

Durant el cap de setmana passat, des de la tarda de divendres i fins aquesta propera nit, la façana de l’Ajuntament i el lateral dret de l’edifici s’han il·luminat de color lila com a símbol de reivindicació dels drets de les dones.

Paradeta al mercat setmanal

El proper dijous 11 de març, de 10 a 13h, la regidoria de la Dona muntarà una paradeta al mercat setmanal per informar i repartir material relacionat amb el 8M. També es lliurarà un pòster dissenyat amb un collage de fotografies de totes les dones participants en la lectura virtual del manifest.   

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta