Pel seu treball altruista a disposició dels serveis operatius, per la seva predisposició a col·laborar constantment amb l’Ajuntament i altres entitats del municipi, i per la important tasca que van efectuar durant l’estat d’alarma per la Covid-19.

El Consell Comarcal del Tarragonès va obrir recentment la setena convocatòria per a la concessió de distincions de Mèrit de Serveis Distingits, els quals s’atorguen a persones o entitats dels municipis de la comarca que s’hagin distingit en una continuada tasca realitzada o que hagin contribuït a augmentar el prestigi del municipi o de la comarca en el seu conjunt.

Tenint en compte les bases, el Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir al vespre per unanimitat, durant la sessió ordinària del mes de març, proposar al Consell Comarcal del Tarragonès l’atorgament d’aquest distintiu a l’associació de voluntaris de Protecció Civil de Roda de Berà.

Els motius exposats són la predisposició de l’associació a col·laborar amb la resta d’entitats del municipi, amb els serveis d’emergència i amb el propi Ajuntament en el bon desenvolupament dels esdeveniments públics, dins de l’àmbit de la seguretat i l’organització, entre moltes altres tasques importants.

L’associació de voluntaris de Protecció Civil va néixer l’any 2014 gràcies a l’empenta d’un conjunt de veïns de Roda de Berà. Actualment compta amb 12 membres fixes, amb formació específica, que realitzen un treball altruista, sempre a disposició dels serveis operatius, recolzant i coordinant les seves tasques amb els diferents cossos de seguretat o amb els bombers de la Generalitat. També participen de forma activa en l’organització, la seguretat i el control d’accessos d’actes municipals i esdeveniments esportius, col·laboren en la cerca de persones desaparegudes, en la celebració de jornades electorals, i de forma diària en l’ajuda del control viari en les entrades i sortides de les escoles.

Durant el primer estat d’alarma per la pandèmia de la Covid-19, l’associació va dur a terme una tasca molt important col·laborant de manera incessant i periòdica en la distribució d’aliments i en el repartiment de la compra de queviures entre aquells veïns i veïnes que vivien sols i per seguretat no podien sortir de casa. També, en moltes ocasions al costat de la Policia Local, durant el confinament van participar en la felicitació d’aniversaris, fet que va ajudar els infants de Roda a viure millor aquella difícil situació; i amb el sistema de megafonia van informar els rodencs i rodenques de les mesures i restriccions.

Protecció Civil Protecció Civil Protecció Civil

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta