La Plataforma Volem Jornada Contínua defensa aquest sistema educatiu que posa per davant l’infant i les seves necessitats.

Els pares i mares dels alumnes dels centres escolars de Catalunya volen poder escollir la jornada escolar dels seus fills i filles. Així ho subscriu la moció que la Plataforma Volem Jornada Contínua Roda de Berà va fer arribar als portaveus dels grups municipals amb representació al consistori i que l'equip de Govern de Tria Roda i el grup de Junts per Roda van portar al Ple celebrat el passat dijous. El document va obtenir el suport de tots els grups municipals a excepció del PSC i ERC, que es van abstenir.

Catalunya i el País Basc són les úniques comunitats autònomes que no donen als pares l’opció de poder escollir de forma lliure la jornada escolar dels seus fills i filles. La jornada contínua, segons defensa la Plataforma, posa per davant l’infant i les seves necessitats de creixement personal i emocional, concentrant l’activitat acadèmica en els horaris de major receptivitat dels alumnes, reduint l’estrès i la fatiga dels infants. A més a més, permetria una millor conciliació familiar, amb horaris de recollida dels alumnes més flexibles que s’adaptarien a les necessitats de totes les famílies. Entre d’altres beneficis, reduiria l’absentisme escolar, els viatges d’anada i tornada a l’escola, i oferiria als docents més temps per preparar les classes.

Tenint en compte els beneficis enumerats, la Plataforma està formada per milers de famílies de tot Catalunya que demanen al departament d’Ensenyament de la Generalitat

que cada centre, amb el vot favorable de les famílies, pugui triar si implanta la jornada contínua o no. Proposen reorganitzar l’horari actual, mantenint la quantitat d’hores lectives, que seria de 9 a 14 hores, a continuació l’horari de menjador, de 14 a 16.30h, i seguidament les activitats extraescolars.

La moció demana al departament d’Ensenyament que implanti mecanismes normatius per a la lliure elecció de la jornada per part de les famílies. I finalment, que la Generalitat garanteixi i reforci el servei de menjador per la vulnerabilitat social i cultural amb beques menjador, així com les activitats educatives en horari no lectiu extraescolars.

 

 

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta