Amb motiu dels darrers progressos, l'Ajuntament vol compartir amb la ciutadania la informació de la qual disposa sobre el desplegament de la fibra òptica al municipi actualment: 

- A l’estiu de 2020 es va produir l’últim contacte de la regidoria de Noves Tecnologies, amb en Gerard Solé al capdavant, amb l’empresa MasMóvil, una reunió durant la qual es va comunicar que després de tres fases de desplegament a diferents zones de Roda, l'empresa no iniciaria cap més pel cost econòmic que suposava i els conflictes existents amb Movistar per a la cessió de l’espai de cablejat aeri via pals.

 - A finals de l’any passat l'Ajuntament va tenir el primer contacte amb l’empresa Adamo Telecom per tal de conèixer les intencions de l’empresa, quina era la seva planificació i si eren capaços de solucionar la problemàtica amb què es va trobar MasMóvil i que els va impedir continuar amb el desplegament.

- La resposta d’Adamo va ser positiva i els seus representants van explicar a l'Ajuntament que la intenció era (és) realitzar un nou desplegament de cable a tot el municipi, garantint la cobertura de fibra a tots aquells habitatges que actualment no poden gaudir del servei.  

- A principis de gener d’aquest any es va aprovar el pla de desplegament. El primer pas era la instal·lació d'un node de comunicacions, al qual ja se li ha trobat emplaçament. Fa una setmana es va celebrar una nova reunió en la qual els representants d'Adamo van mostrar les vies d'accés que tenien previstes per tal de connectar la nostra futura xarxa amb la del Vendrell i Creixell.

- Al juny, segons la planificació, s’iniciarà el desplegament del cablejat i Adamo concertarà reunions amb veïns i comunitats per tal d’explicar-los com serà el mètode de connexió, ja que hi haurà carrers en què es farà necessari desplegar el cablejat mitjançant les façanes.

- Han previst que podrien començar a donar el servei cap a finals d’aquest any. Tot anirà en funció de l’agilitat d’Adamo en el desplegament.

Des de l’Ajuntament, per la nostra part i sent conscients que és un bé de primera necessitat, farem tot el que estigui a les nostres mans, tal i com vam fer també amb el desplegament a càrrec de MasMóvil, perquè la fibra òptica sigui una realitat i arribi aviat a tot el municipi.

Si teniu qualsevol dubte, el regidor Gerard Solé es posa a disposició de la ciutadania a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta