Va comptar amb l'assistència dels membres de la corporació municipal.

Ahir al vespre el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada va donar el tret de sortida a la seva 13a edició, la qual enguany compta amb la novetat del format híbrid, amb projecccions online a TV3 a la carta i presencials al Pavelló Municipal de Roda de Berà. La nova ubicació, que disposa de més capacitat de públic i més espai per mantenir la distància, ha estat engalanada per a l'ocasió.

En el primer dia de festival va tenir lloc l'homenatge pòstum a l’actriu Montserrat Carulla, qui fou membre del jurat del FIC-CAT des de la primera edició. La seva veu recitant el poema ‘La campana de Sant Honorat’, acompanyada de la música en directe de Sergi Clofent i la coreografia de la companyia de ballarins Micromacro, han iniciat l'emotiu acte.

L’esdeveniment va comptar amb la presència dels membres de la Corporació Municipal, l’alcalde Pere Virgili, els regidors i regidores, Teresa Ferré, Manel González, Rosana Dorantes, Frederic Royuela, Gerard Solé, Juan Pedro Labrador, Eva Giménez, Toni Bernal i Albert Martín. També van ser-hi presents l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; la seva companya de consistori, la regidora Núria Batet; i el regidor de l’Ajuntament de Creixell, Francesc Sentís.

L’homenatge a ‘La Carulla’ va comptar amb la participació d'una trentena de companys i companyes, membres del Jurat de passades edicions del FIC-CAT: Jaume Balagueró, Dafnis Balduz, Judith Colell, Marcel Barrena, Silvia Aranda, Anna Barrachina, Àngel Sala, Mireia Aixalà, Marc Parrot, Ivana Miño, Paco Escribano, Jordi Folch, Elisabeth Prandi, Jaume Jordana, Miriam Porté, Paco Poch, Rosa Renom, Albert Carbó, Isona Passola, Maria Molins, Mercè Arànega, Montse Guallar. Tots ells han participat en l'homenatge compartint records i anècdotes amb l'actriu.

A més, altres companys que no van poder ser-hi van voler sumar-se a l'homenatge enviant els seus missatges amb un vídeo: Fermí Fernández, Itziar Castro, Abel Folk, Maria Pau Pigem, Jaume Madaula, Betsy Túrnez, Raimon Masllorens, Júlia Creus, Àurea Márquez, Lluis Danés i la seva filla Vicky Peña. L'acte va finalitzar amb els la participació dels familiars Roger Peña, Aleix Peña i Mario Gas, i la intervenció del director del festival, Antonio Barrero, qui els va lliurar un record.

A continuació, va tenir lloc la presentació i projecció del llargmetratge d’Impulsafilm, Zabriskie Films i TV3, "Tocats pel foc" de Santi Lapeira. L'acte va comptar amb Sergi Cervera, Jordi Cadellans i Belén Fabra (actors i actriu), Oriol Sala-Patau (cap del departament de Ficció i Cinema de TV3) i Eva Torres (coordinadora de postproducció). La pel·lícula, que s'ha estrenat de manera exclusiva al FIC-CAT, és un drama basat en l’obra de Manuel de Pedrolo del mateix títol.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta