La Innocència, de Lucia Alemany, va ser la gran triomfadora amb els premis al millor llargmetratge, al millor muntatge i el premi de la crítica.

El públic va premiar amb els seus vots el llargmetratge La Dona Il·legal, de Ramon Térmens.

Després de nou dies intensos del bo i millor del cinema en català, més de 90 projeccions en format híbrid, online, a través de TV3 a la carta, i presencial, en un Pavelló Municipal reconvertit en una espectacular sala de cinema, ahir al vespre el Festival va cloure la seva 13a edició.

Ho va fer amb una divertida gala conduïda per Els Capdevila, quatre actors amb un agut sentit de l’humor: la tieta Maria Lluïsa, coneguda també com ‘La Mega Pubilla’, la Caroline Capdevila, neboda de la Maria Lluïsa, l’Eudald Capdevila, marit de la Caroline, i la Felisa Vidal, veïna del replà.

La cita es va iniciar amb els parlaments d’Antonio Barrero, director del Festival; de Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà; i d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, qui hi va assistir en representació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. Tant l’Alcalde com la Directora General van lloar la tasca que efectua el Festival quant a difusió de les produccions audiovisuals realitzades al nostre país. Per la seva part, Pere Virgili va anunciar que agafava el guant llançat per Jordi Folck durant l’homenatge pòstum a l’actriu Montserrat Carulla durant la inauguració del Festival, “i em comprometo a proposar al Ple del consistori batejar un dels carrers del nostre poble amb el nom de la Montserrat Carulla”, va dir.

Durant els nou dies de Festival han estat moltes les personalitats del món del cinema i de la cultura catalana els qui han trepitjat la catifa vermella per presentar les seves produccions i participar als col·loquis posteriors amb el públic assistent o bé per la seva especial vinculació amb el Festival. D’altres ho van fer com a membres del Jurat, ahir abans de la gala de cloenda oficial, com Joan Reig, Assumpta Serna, Josep Maria Aragonès, Ana Pfaff, Ricard Balada, Guim Puig, Abril Garcia, Jordi Martí, Martina Agelet, Pere Vall, Jordi Picatoste, Esteve Soler o Alice Tapiol, entre moltes altres. També ho va fer la directora de l’Acadèmia del Cinema Català, Laia Aubia.

Quant a les autoritats, la gala va comptar amb la presència d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística; de Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà; de Jean Marc Segarra, director general de Centres Públics; d’Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra; de Francisco Vargas, director de l’Àrea Audiovisual de l’ICEC; de Joan Josep Garcia, diputat delegat del SAC de la Diputació de Tarragona; de Montserrat Nadal, cap del servei de Foment de l´Ús del Català; dels regidors i regidores de la corporació municipal, Teresa Ferré, Rosana Dorantes, Manel González, Laura Moya, Juan Pedro Labrador, Eva M. Giménez i Albert Martín; com també del regidor Francesc Sentís, de l’Ajuntament de Creixell, i de la regidora torrenca, Núria Batet.

Palmarès

Premi Honorífic ERNEST BLASI, muntador.

Premi JOVE 48 HORES REMINISCÈNCIA, curtmetratge de Maria Sancha. Universitat Rovira i Virgili. Tarragona, 2021.

Premi a la millor producció d’un centre educatiu DIRECTED BY, de l’alumnat de 6è de Primària de l’Escola Piaget de Barcelona. Direcció: Gonçal Perales. Barcelona, 2019.

Premi a la millor producció de les comarques tarragonines PRELUDI, curtmetratge de ficció d’Adrià Guxens. ESCAC Films. Tarragona, 2019.

Premi al millor videoclip UNIVERS (Ferran Palau), de Marc Sellerès. Blur Films. Barcelona, 2019.

Premi de la Crítica LA INNOCÈNCIA, de Lucia Alemany. Turanga Films, Un Capricho de Producciones, Lagarto Films, TV3, À Punt Mèdia i TVE. Barcelona, 2019.

Premi al millor curtmetratge LA MUGRE, de Pau Bösch i Berta Galvany. Universitat Pompeu Fabra. Barcelona, 2019.

Premi al millor documental CATALUNYA NORD, LA LLENGUA ENYORADA, d’Eugeni Casanova i David Valls. Zeba Produccions i TV3. Barcelona, 2020.

Premi al millor muntatge A Juliana Montañés pel llargmetratge LA INNOCÈNCIA, de Lucia Alemany. Turanga Films, Un Capricho de Producciones, Lagarto Films, TV3, À Punt Mèdia i TVE. Barcelona, 2019.

Menció especial del Jurat Al curtmetratge documental MAREES OCULTES de Mònica Cambra. Universitat Pompeu Fabra. L’Ametlla de Mar, Tarragona, 2019.

Premi al millor llargmetratge LA INNOCÈNCIA, de Lucia Alemany. Turanga Films, Un Capricho de Producciones, Lagarto Films, TV3, À Punt Mèdia i TVE. Barcelona, 2019.

Premi del públic LA DONA IL·LEGAL, de Ramon Térmens. Segarra Films, Mimesis Film i TV3. Barcelona, 2020.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta