La cedeix als actuals sotsdirectors, Cris Gambín i Toni Pinel.

El passat dissabte Antonio Barrero, director del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada va fer públic que després de 13 edicions i més de 14 anys al capdavant del Festival cedeix la direcció  a Cris Gambín i Toni Pinel, actuals sotsdirectors del Festival.

Ho va fer públic durant el lliurament dels Premis Tarragonès 2020, quan va pujar a l’escenari a recollir el XXè premi de difusió Eutyches que el Consell Comarcal del Tarragonès ha atorgat al FIC-CAT.

Barrero va agrair, en nom de tot el comitè organitzador, aquest reconeixement a un Festival ja consolidat, que creua fronteres i que té com a principal objectiu incentivar i difondre les obres audiovisuals realitzades en llengua catalana. Com va dir Barrero "sense complexes, tenim una llengua ben viva i som nosaltres els que la hem de defensar".

Durant el seu parlament, Antonio Barrero va dir públicament que aquesta edició -la tretzena- ha estat la seva última com a responsable del FIC-CAT tot i que s’assegura que la continuïtat i l’essència del FIC-CAT està garantida i en bones mans.

Barrero, docent de professió i gran aficionat al cinema -en doble vessant: com a espectador i com a director de curtmetratges- va ser el creador del Festival, ideant un certamen cinematogràfic partint de zero, amb trets característics que no contemplava cap altre festival dels més de 120 que es realitzen actualment arreu de Catalunya i fent-lo créixer, a base de molt d’esforç. Un Festival que sempre ha tingut present, especialment, l’element pedagògic, incentivant els mestres a la creació de treballs audiovisuals a les seves aules i dotant-los de recursos per a poder-los crear. Sens dubte, el llenguatge audiovisual, segons Barrero, no hauria de ser una excepció, sinó un contingut obligatori del currículum per tots els beneficis que aporta a l’alumnat.

Amb la recollida d’aquest guardó, tot i que no és l’únic reconeixement que ha rebut el Festival al llarg de la seva trajectòria, Barrero cedeix la responsabilitat de la direcció del FIC-CAT per "deixar pas a persones més joves, amb noves idees i amb altres opcions de gestió".

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta