El TSJC ha avalat avui la nova prórroga de dues setmanes.

El toc de queda nocturn, d’1 de la matinada fins a les 6 del matí continuarà durant dues setmanes més a Roda de Berà, fins al 20 d’agost. Així ho ha avalat aquest migdia el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya després que la Generalitat demanés una nova pròrroga, la quarta de l’estiu, de les mesures per fer front a la Covid-19.

La llista de municipis s’incrementa fins als 176 degut a l’enduriment dels requisits. A partir d'ara, s'aplicarà als municipis que tinguin una incidència acumulada superior als 250 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants en els darrers set dies. També entren a la llista els que estan envoltats d'altres municipis amb una alta incidència.

Així, durant aquesta franja horària només podran circular pel carrer les persones que acreditin els motius següents:   

- Assistència sanitària urgent, assistència veterinària urgent i necessitat urgent d'anar a la farmàcia, que ha de ser a la més propera al domicili.

- Anada o tornada del centre de treball i altres desplaçaments necessaris per motius laborals (s'hi inclouen, els desplaçaments de personal professional o voluntari degudament acreditat per prestar serveis essencials, sanitaris i socials).

- Retorn al domicili de les activitats culturals i esportives, botigues de conveniència, establiments comercials annexos a gasolineres, serveis de restauració, inclosa la recollida a l'establiment i la prestació de serveis a domicili, i salons de jocs, casinos i sales de bingo.

- Cura de de menors d'edat, persones grans, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables (s'hi inclouen els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l'exterior per al seu benestar emocional o de salut, quan estigui degudament justificat per professionals sanitaris o socials amb el certificat corresponent; també s'hi inclouen els desplaçaments necessaris per recollir i tenir cura de menors d'edat en cas de progenitors separats, divorciats o amb residència a llocs diferents).

- Actuació urgent davant un òrgan judicial.Retorn al lloc de residència habitual després d'haver fet alguna de les activitats permeses detallades anteriorment.

- Cura de mascotes i animals de companyia durant el temps imprescindible i sempre de manera individual entre les 4 i les 6 de la matinada.

- Causa de força major o altra situació de necessitat justificada.

Hauran de portar el certificat autoresponsable https://tuit.cat/w5biS i la documentació que n’acrediti el motiu.

Segons el departament de Salut, actualment la incidència acumulada dels darrers 7 dies a Roda de Berà és de 263 per cada 100.000 habitants.

Tenim 29 casos actius de Covid-19 i un total de 447 casos acumulats. I, tot i que ha baixat fins als 327,15 punts, l’índex de risc continua sent molt alt.

 

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta