La justícia no ha avalat els nous criteris de la Generalitat.

A partir d’aquesta propera nit caurà el toc de queda a Roda de Berà. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no ha avalat els nous criteris que havia marcat la Generalitat per mantenir la mesura i això l’ha deixat sense cobertura legal. La Generalitat va proposar rebaixar el llindar als 125 casos per cada 100.000 habitants, als municipis de més de 5.000 habitants. El tribunal només autoritza la pròrroga d'una setmana de les restriccions nocturnes als municipis amb una incidència per sobre dels 250 casos per cada 100.000 habitants, i Roda de Berà no compleix aquest criteri. 

Només permetrà mantenir el toc de queda a 19 localitats: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d'Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.

El toc de queda estarà vigent en aquests municipis, com a mínim, una setmana més, fins al 27 d'agost.

La Generalitat estaria ara analitzant la situació que deixa la resolució i estudia possibles opcions alternatives i ha lamentat que de nou prevalguin les decisions judicials per sobre de les raons epidemiològiques.​

Mesures vigents

El que sí que ha aprovat són les restriccions com la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones i la restricció de l'horari de totes les activitats fins a les 00.30. A més, els assistents a esdeveniments d'oci o culturals han d'estar asseguts i han de mantenir la distància interpersonal de dos metres i mig.

A Roda de Berà l’índex de risc continua sent molt alt, de 330,11 punts, i la incidència acumulada dels darrers 14 dies per cada 100.000 habitants és de 319,78.

Els casos positius acumulats des de l’inici de la pandèmia sumen ja 469.

 

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta