canlenfrdeitrues

Notícies

La regidoria de Cultura i Festes ha tornat a apostar per un esdeveniment cultural previ a l’ofrena floral.

L’Ajuntament de Roda de Berà ha celebrat aquest migdia la Diada Nacional de Catalunya. Per segon any consecutiu la regidoria de Cultura i Festes, encapçalada per Teresa Ferré, ha tornat a apostar per organitzar un acte cultural com a prèvia a la tradicional ofrena floral a Francesc Macià el qual ha permès garantir totes les mesures de prevenció i d’higiene per fer front a la Covid-19.

Així, a partir de les 11 del matí la zona enjardinada del carrer Tarragonès ha acollit un concert de música amb dos violoncels i un recital de poemes. El conjunt Intercello Duo, format per Guillem Vellvé i Ricardo Alba, han dividit el seu concert en tres blocs diferents, alternant els seus temes amb els poemes interpretats per la rapsoda Núria Freixa. El primer d’ells ha sigut un repertori de peces clàssiques, un segon de temes de pel·lícules i cançons conegudes, i un tercer bloc de peces d’autors catalans, tot plegat combinat amb els poemes de Freixa, autora també d’alguns dels poemes que ha recitat.

En finalitzar, el marit de la rapsoda, Patxi Marichalar, ha fet un “casori entre la poesia i la música”, com ell mateix ha definit, amb el tema ‘Un poble’, de la recopilació ‘Versos a galet’, un tema que ha presentat en primícia a Roda de Berà; i Sònia Camí, presentadora de l’esdeveniment, ha fet lectura del manifest de l’ACM amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

Seguidament, ha tingut lloc l’ofrena floral al president Francesc Macià. De dos en dos, l’Ajuntament, agrupacions polítiques i entitats rodenques participants han anat accedint a la plaça Francesc Macià. En primer lloc, l’alcalde Pere Virgili i la regidora Teresa Ferré, en representació de l’Ajuntament; els regidors Frederic Royuela i Rosana Dorantes, per Tria Roda; els regidors Laura Moya i Juan Pedro Labrador, en representació del PSC; la regidora Eva Giménez i Jordi Peidro, d'Esquerra Republicana de Catalunya; el regidor Albert Martín i Sònia Molas, per Junts per Roda; Irene Crespiera i Anna Cortadella, en representació de l’ANC de Roda de Berà; Luis Miralles i Conchi García, per Roda en Comú; i Cristina Borrut i Mercè Ventosa, en representació del Grup Sardanista de Roda de Berà.

Els actes commemoratius de la Diada Nacional de Catalunya continuaran demà al matí, a partir de les 11 a la plaça de l’Ermita de Berà, amb una missa de campanya i un concert i ballada de sardanes amb la participació de la cobla La Principal de Tarragona, un esdeveniment que compta amb la col·laboració del Grup Sardanista de Roda de Berà.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.