Les escoles Salvador Espriu i el Cucurull i l’Institut Roda de Berà comencen el nou curs escolar, amb gairebé 900 alumnes matriculats.

Escola Salvador Espriu

A l’Escola Salvador Espriu s’hi han matriculat un total de 354 nens i nenes, 103 a educació infantil i 251 a primària.

Escola El Cucurull

A l’Escola El Cucurull, amb un total de 219 alumnes matriculats, hi ha 68 nens i nenes a educació infantil i 151 que cursen primària.

Institut Roda de Berà

En el cas de l’institut rodenc, han formalitzat la matrícula aproximadament uns 300 nois i noies entre els quatre cursos d’Educació Secundària Obligatòria que s’hi imparteixen.

Els alumnes de 1r i de 2n han començat les classes aquest dilluns en horari reduït, mentre que els alumnes de 3r i 4t les començaran avui dimarts, també en horari reduït. A partir de demà dimecres tots els alumnes faran les classes en l’horari habitual. Aquesta mesura, a l’inici del nou curs, s’ha pres per tal d’evitar les aglomeracions freqüents els primers dies de classe.

Tots els centres docents i el seu alumnat compleixen les mesures d’higiene i seguretat recomanades pel departament d’Educació i Salut de la Generalitat de Catalunya per prevenir i controlar la covid-19: distància, rentat de mans, ventilació, desinfecció i mascareta. Per a la gran majoria d’alumnes aquesta situació no és nova i estan habituats a les mesures.

A diferència del curs passat, quan els centres prenien la temperatura als alumnes a l’accedir a l’escola, ara són les famílies -o directament l’alumne si té 16 anys o més- els quals s’han de responsabilitzar de l’estat de salut i no acudir al centre educatiu si es té algun símptoma compatible amb la covid-19.

La mascareta és obligatòria per a tots els alumnes que cursin a partir de primer de primària, així com per al personal docent.

Llar d’Infants ‘els Petitons’

Els més petitets i petitetes també han començat el nou curs. A la Llar d’Infants rodenca hi ha matriculats de 60 alumnes. Estan repartits en una aula per a nadons, dues de P1 i dues de P2. Els més petits han començat amb horari reduït en un període d’adaptació.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta