La iniciativa inclou xerrades, atenció personalitzada per als joves que la necessitin i la formació d’un grup d’agents de salut.

Les regidories de Joventut i d’Igualtat han engegat un nou projecte per aconseguir apropar-se més als joves de l’Institut i assolir un diàleg més proper amb ells, amb la voluntat que esdevingui una proposta sòlida i permanent.

La iniciativa constarà de tres parts diferenciades, adreçades a tot l’alumnat de l’Institut Roda de Berà, i estarà dirigida per tècnics de l’entitat tarragonina H2O amb la col·laboració de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament. La primera d’elles, la qual s’ha iniciat avui amb els grups de primer, seran xerrades que s’impartiran a tots els grups d’ESO, catorze en total. Durant les dues hores es tractaran la diversitat de gènere, oferint un enfocament diferent a la violència de gènere, i les relacions saludables entre els i les joves, amb continguts adaptats en cada cas a l’edat i al nivell de maduresa del grup.

Per altra banda, per assolir una connexió més real i directa amb el jovent, l’Ajuntament formarà agents de salut, amb un màxim de 12 joves de tercer d’ESO, perquè puguin ser el fil conductor en el triangle joves - Institut – departament de Joventut, per aconseguir que les inquietuds del jovent de Roda de Berà arribin als seus referents i educadors, alhora que pugui ajudar a detectar més fàcilment situacions que d’altra manera passarien desapercebudes. La presentació del projecte es va realitzar ahir al matí per tal d’explicar el projecte. Va tenir una gran acollida i fins i tot es va arribar a completar el grup.
Als joves que vulguin formar part de la iniciativa se’ls formarà durant tres sessions de dues hores dins de l’horari lectiu sobre les temàtiques de diversitat de gènere, violències masclistes i consums d’alcohol i drogues. Alhora hi haurà entre tres i sis trobades més al PIJ per continuar aprofundint conceptes i també per poder preparar campanyes de cara a determinats dies internacionals.

Finalment, el projecte inclou la creació de l’Espai de Salut al PIJ, un espai d’assessorament personalitzat sobre salut, segur i anònim, atès per un tècnic de l’entitat H2O, al qual els i les joves, dels 12 fins als 30 anys, es poden adreçar per tal de demanar ajuda, exposar angoixes o fer qualsevol consulta sobre la sexualitat, consums, trastorns alimentaris, diversitat de gènere, entre d’altres temes que puguin preocupar el jovent.
L’Espai de Salut s’iniciarà el 13 d’octubre a la tarda. El servei es pot demanar a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. de forma totalment confidencial.

A banda del projecte, s’han programat dues xerrades més adreçades únicament als i les alumnes de quart d’ESO. La primera d’elles tractarà els consums. Impartida pel centre CCAdicciones, és un taller d’aprenentatge vivencial on els protagonistes de les xerrades seran joves que explicaran la seva pròpia experiència amb el consum de drogues i el dur procés de rehabilitació que estan vivint actualment. Tindran lloc a l’Institut els dies 4, 11 i 18 de novembre. La segona xerrada serà ‘Game Over’ i serà impartida el 28 d’octubre per la Fundació Institut Guttman. És un taller que compta amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i es tractarà amb els i les adolescents la prevenció d’accidents i les seves conseqüències en el sistema nerviós central.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta