El primer acte del programa va tenir lloc ahir al vespre, una marxa exploratòria nocturna per a dones.

La regidoria de la Dona i Igualtat, encapçalada per Rosana Dorantes, ha organitzat un programa d’activitats que es duran a terme durant tot el mes de novembre entorn al 25N, per conscienciar de la necessitat de lluitar plegats i plegades per aconseguir una eradicació real de la violència contra les dones.

La primera cita va tenir lloc ahir a partir de les sis de la tarda, amb la col·laboració del Col·lectiu Punt 6 i del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Tarragonès. Prop d’una vintena de dones i un jove es van reunir per participar en una marxa exploratòria nocturna per identificar punts insegurs de Roda de Berà des de la perspectiva de gènere.

El punt de trobada va ser la plaça del Mercat, davant de la llar de jubilats. Guiades per Magda, membre del Col·lectiu Punt 6 qui anava enregistrant tots els comentaris de les participants, van recórrer diferents carrers del nucli urbà i de l’Eixample nord, fent parades al cementiri, a la plaça Martorell, al parc del carrer Josep Vives, a la plaça de l’Església, al consultori mèdic o a les pistes Nou Roda, per extreure conclusions i detectar quins elements físics i socials poden condicionar la percepció de seguretat de les rodenques.

Dins del mes morat, l’artista altafullenc Orion Leim començarà a pintar el 10 de novembre un mural dedicat al món femení rodenc, dins del qual hi haurà elements que representaran la dona en les diferents etapes de la seva vida, la maternitat, la lluita contra la violència envers les dones, i elements del municipi com el cap de la romana o ‘la nena llegint’ que forma part de l’estàtua dedicada a l’alcalde Fèlix Martorell. El nou mural, amb unes dimensions de 9 metres, es podrà veure a l’exterior del camp de futbol municipal a partir del cap de setmana del 13 i 14 de novembre.

El mateix 14 de novembre s’iniciaran les sessions d’autodefensa a la sala polivalent del PIJ. Tindran lloc durant tres caps de setmana consecutius, el 14, 20 i 28 de novembre. Les dues primeres sessions estan adreçades al jovent d’entre 12 i  30 anys, i la tercera serà oberta per a totes les dones a partir dels 12 anys. Durant les classes s’ensenyaran tècniques d’autoprotecció i defensa personal per tal de poder fer front a certes situacions i que les dones es puguin sentir més segures. L’aforament és limitat a 20 persones per sessió, fet pel qual serà necessari fer la inscripció prèvia al PIJ, a través del WhatsApp 607 273 984, del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 977 65 79 72.

Finalment, el dia central, el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, de 9:30 a 11:30 hores, la regidoria de la Dona muntarà la seva carpa lila informativa al mercat setmanal amb la qual es donarà informació sobre els recursos disponibles per lluitar contra la violència masclista, i hi haurà un photocall contra la violència en el qual totes les persones que s’hi apropin es podran fer una foto escollint un dels missatges i/o elements disponibles.

Seguidament, a les 12 del migdia, a la plaça de l’Ajuntament es farà lectura del manifest institucional de l’Institut Català de les Dones.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta