Entrevista al sotsinspector en cap de la Policia Local de Roda de Berà, qui el proper 31 de desembre es jubilarà. 

El 31 de desembre Joan Pie posarà punt i final a la seva dilatada trajectòria professional dins del cos de la Policia Local de Roda de Berà. En total, han estat més de 40 anys al servei dels ciutadans entre els que va prestar a Torredembarra, on va començar als anys 80 i on hi va treballar més de nou anys i a Roda de Berà on n’ha treballat més de trenta i on finalment, a partir del proper 1 de gener de 2022 gaudirà de la seva merescuda jubilació. Pie passarà llavors el relleu del càrrec de sotsinspector en cap a Antonio Gómez, amb qui ha treballat colze a colze durant més de 30 anys.

Quin balanç fa d’aquests anys al cos?

Han passat molt ràpid, massa. Vaig començar als anys 80 a Torredembarra com a membre dels vigilants municipals, ja que el cos de Policia Local encara no existia com a tal. Allà hi vaig treballar gairebé deu anys i ja als anys 90 vaig entrar a formar part del cos de Policia Local de Roda de Berà després d’anys de formar-me i opositar i on finalment he desenvolupat el càrrec de sotsinspector en cap. Des de llavors fins ara tot ha canviat molt, als inicis a Roda érem cinc o sis persones en plantilla i actualment en som més de trenta. En general, tot ha millorat considerablement: les condicions, les eines... a més, tenim la sort de comptar amb una excel·lent coordinació tant amb la policia dels municipis del voltant com amb els Mossos d’Esquadra i això ho fa tot més fàcil perquè al cap i a la fi tots som la policia de Catalunya i tots busquem el mateix objectiu, vetllar per la seguretat ciutadana. Em jubilo molt orgullós de l’actual plantilla de saber que ha esdevingut un referent per la manera de treballar, però el mèrit no és meu, és de tots , perquè amb el temps hem entès que hem d’anar tots a una, que som un equip i aquesta és la clau perquè les coses funcionin.

En termes generals Roda de Berà és un municipi segur?

En termes generals sí, sense cap mena de dubte. S’ha de tenir en compte que té prop de 8.000 habitants i que a l’estiu en són uns 60.000 aproximadament i, per aquest motiu els estius són més durs, però, tal com comentava abans, gràcies a la tasca de tots i la coordinació amb d’altres cossos de seguretat aconseguim vetllar per la seguretat, malgrat que actualment la pandèmia dificulti algunes tasques com per exemple la de reconeixement visual per les mascaretes... però sí, Roda de Berà és una vila segura.

Amb tanta experiència haurà viscut moments o anècdotes especials...

Moltes... Algunes de les més boniques m’han passat no fa massa, quan estàvem confinats; felicitar els aniversaris dels menuts de les cases des de la patrulla, un gest que a priori pot semblar senzill va esdevenir molt emotiu i especial, en aquest sentit la pandèmia ha ajudat a tornar a valorar el més important... També recordo fa molts anys, quan el servei d’ambulàncies no era com l’actual vam haver d’acompanyar a una dona embarassada a l’hospital i a l’alçada d’Altafulla es va posar de part al cotxe patrulla, afortunadament tant la mare com el bebè van estar bé en tot moment.

Antonio Gómez el substituirà com a sotsinspector en cap li donaria algun consell per al càrrec?

Hem treballat colze a colze més de trenta anys i ha estat una experiència excel·lent. Sincerament, no li donaria cap consell perquè no el necessita més enllà de que segueixi sent ell mateix, com fins ara. Tots estem convençuts que desenvoluparà la tasca amb encerts tal i com ho ha vingut fent tots aquests anys. És un gran professional.

Després de tant de temps en actiu a què dedicarà el temps un cop es jubili?

La meva vida estarà bolcada a passar el màxim de temps amb la família i al camp d’oliveres. També espero poder dedicar molt de temps al món micològic endinsant-me per racons perduts de Puigcerdà caçant bolets.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta