Per segon any consecutiu el joc de pistes, adaptat a la Covid-19, ha esdevingut un èxit.

No només hi van participar famílies de Roda de Berà, sinó també vingudes d’altres localitats, com el Morell o Igualada.

El passat dimarts i ahir dimecres els infants de Roda de Berà van poder retrobar-se amb l’emissari dels Reis d’Orient i lliurar-li les seves cartes gràcies al divertit joc de pistes “Trobem el Patge Reial”. Per segon any consecutiu la regidoria de Festes va decidir tornar a organitzar aquesta gimcana tenint en compte l’èxit assolit a la primera edició.

L’activitat va comptar amb la participació d’un total de 249 persones, comptant infants, pares i mares. Les famílies podies escollir l’horari que més els convenia, aquest any només durant els dos matins, un fet que va permetre que en cap moment hi hagués aglomeracions, atès que els participants van anar passant pels diferents punts de forma molt esglaonada. Entre els participants hi va haver famílies vingudes des d’altres localitats com, per exemple, del Morell, d’Igualada i fins i tot d’Itàlia, els qui es troben passant les seves vacances de Nadal a Roda.

L’evolució de la pandèmia va fer que l’any passat l’Ajuntament busqués una fórmula alternativa perquè els més menuts no és quedessin sense lliurar les seves cartes al Patge Reial. Així va ser com va idear un joc de pistes amb codis QR perquè els infants recorrissin diferents localitzacions de Roda abans d’arribar al lloc on s’hi amagava el Patge.

El joc començava a la plaça de l’Ajuntament, on se’ls feia lliurament de la butlleta de participació i podien escanejar el primer codi QR amb la primera pista. Les diferents pistes van portar les famílies a recórrer Cal Guivernau, els antics safareigs, la fàbrica de La Bòbila, l’antiga casa del metge i el parc de l’Era del Gassó, fins a arribar al lloc on finalment els esperava el Patge Reial, el Casino Municipal. Allà van poder parlar amb l’emissari, fer-se una foto amb ell, ficar les seves cartes dins d’una bústia màgica, connectada directament amb els Reis d’Orient, i marxar cap a casa amb les mans plenes de llaminadures.

Totes les localitzacions del joc tenen un tret en comú, són indrets històrics de Roda de Berà. I és que el joc té una vessant pedagògica molt important, donar a conèixer als participants el patrimoni històric local, indrets desconeguts per a moltes persones -sobretot per a les famílies nouvingudes-, les qui tenen una oportunitat d’ampliar els seus coneixements sobre el poble en el qual hi viuen a través d’aquest joc, mentre troben el Patge Reial. Per reforçar aquest objectiu, en cada una de les pistes els participants van rebre també una fitxa explicativa amb la informació i la història del lloc.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta