És la primera campanya preventiva en matèria de seguretat viària de les que hi ha planificades per aquest any.

Durant aquesta setmana la Policia Local de Roda de Berà està duent a terme una campanya coordinada amb el Servei Català de Trànsit de control de ciclistes i vehicles de mobilitat personal (VMP). Es tracta de la primera campanya preventiva en matèria de seguretat viària de les que hi ha planificades per aquest any.

Per vehicles de mobilitat personal (VMP) s'entenen aquells que tenen una o més rodes, estan dotats d’una única plaça i es propulsen exclusivament per motors elèctrics que poden proporcionar una velocitat màxima d’entre 6 i 25 km/h, com és el cas dels patinets elèctrics. 

L’objectiu és el de conscienciar les persones usuàries de l'ús responsable d'aquests vehicles i les conseqüències d'incomplir la normativa. Els agents rodencs incidiran tant en els conductors com en la resta d’usuaris que cometen infraccions contra aquestes tipologies de conductors.

Entre les infraccions que es controlaran, entre d’altres, trobem, circular en bici o VMP per voreres i zones de vianants, amb l’excepció dels monopatins, patinets o aparells similars que ho facin a pas de persones; circular en bicicleta portant un menor de set anys sense seient homologat o sense casc homologat; no cedir una bici/VMP el pas en intersecció regulada amb senyal de cediu el pas o STOP, obligant a la resta de conduir a fer maniobres brusques amb risc de col·lisió; o circular amb VPM amb un número de persones transportades superior al de les places del vehicle.

També se’ls poden aplicar, com a qualsevol conductor d’un altre tipus de vehicle, les sancions corresponents per conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues, utilitzar el telèfon mòbil o auriculars durant la conducció o no portar llum o elements reflectants en horari nocturn.

Cal tenir present que tant els VMP com les bicicletes tenen la consideració de vehicle i, com a tal, els seus conductors estan obligats a evitar perjudicis, molèsties i perills, a més de mantenir una atenció permanent i la deguda precaució quan circulin per les vies.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta