Se celebrarà el cap de setmana del 2 i 3 d’abril, al Roc de Sant Gaietà.  

Hi col·laboren el FIC-CAT i la facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili.

Deu cellers amb denominacions d’origen Tarragona i Penedès, un xef i un restaurant de gastronomia mediterrània hi participaran oferint degustacions, tasts guiats i showcookings.

L’Ajuntament de Roda de Berà, a través de l’àrea de Turisme, en col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada – FIC-CAT, celebrarà el proper cap de setmana del 2 i 3 d’abril la primera edició de la Fira del Cinema i l’Enogastronomia a la plaça Luis del Olmo, al Roc de Sant Gaietà, en horari de 12 del migdia fins a les 23h, el dissabte; i de 10 a 16h, el diumenge.

La Fira s’ha presentat aquest migdia a l’edifici consistorial, amb la participació de l’alcalde Pere Virgili; del regidor de Turisme, Frederic Royuela; i de Cris Gambín, codirectora del FIC-CAT.

Els objectius de la regidoria de Turisme són tres, desestacionalitzar el turisme oferint oci de qualitat fora de temporada; dinamitzar i promocionar la restauració local i els cellers de la zona; i contribuir a l’apropament i divulgació del cinema català. “Esperem que la fira atragui molts visitants, en un moment en què ens trobem encara fora de la temporada turística”, ha dit l’Alcalde. En aquest mateix sentit, Frederic Royuela ha assegurat que “volem que la temporada turística comenci abans. Fins i tot, per a la propera edició, ens plantegem avançar-la a finals de gener o febrer, per atraure visitants fora de la temporada més turística".

El vi i la bona cuina es barrejaran amb el cinema, perquè, a banda del turisme de sol i platja “volem diferenciar-nos de la resta de municipis del voltant per la nostra vinculació amb el setè art”, ha dit el Regidor, “i estem estudiant altres tipus de propostes, perquè la vinculació vagi més enllà del FIC-CAT”.

La Fira estarà dividida en tres grans àrees i comptarà amb la participació de dotze expositors diferents, una acollida que segons assegurava Royuela “ha estat força sorprenent en ser una primera edició". Els i les visitants podran tastar platets gourmet, on el restaurant participant, Txoique, i el xef Gastrònom Ralfus, tots dos amb gastronomia mediterrània, hi oferiran petites racions del seu menú, fredes o calentes.

Per altra banda, hi haurà tasts de vins i caves, oferts pels cellers participants: un winetrack amb una referència de vuit cellers diferents amb DO Tarragona -Mas Bella, Mas del Botó, Molí de Rué, vins i olis Suñer, Pedrola, Biopaumerà, Blanch i Estol Verd-; els cellers Blach, Estol Verd, Vinya Janine, també amb denominació d’orígen Tarragona; els cellers Agro Eco Samora, Maset i Estel d’Argent, amb DO Penedès; i els cellers Cal Pucolla, Un sol cel vins i Reverté.

Paral·lelament se celebraran diverses activitats, una xerrada divulgativa a càrrec de la facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, com a col·laboradora de la fira; dos tasts guiats de vins i un cava, a càrrec d’un sommelier de la Família Torres & Jean Leon; showcookings i degustacions.

Finalment, gràcies a la implicació del FIC-CAT, hi hauran dues activitats diàries relacionades amb el món del cinema adreçades a tots els públics. Per una banda, el taller “Dins d’una pel·lícula”, en el qual, a través d’un chroma key i diferents disfresses, els i les participants s’endinsaran dins de la pel·lícula Pàtria, de Joan Frank Charansonnet. “El director, encantat amb la proposta, ha volgut col·laborar amb nosaltres cedint la part del metratge necessari de la pel·lícula”, ha assegurat Cris Gambín, codirectora del Festival. En una altra carpa, el Festival projectarà curtmetratges infantils i juvenils -amb animacions i curts de la categoria centres educatius-, fantàstics i de temàtica social, tot plegat adreçat a tots els públics. “Volem que siguin activitats dinàmiques, que la gent vagi entrant i sortint, entre copa i copa, o plat i plat”, ha dit la Codirectora del FIC-CAT.

La forma de pagament de les degustacions, tasts guiats i showcookings es farà a través de tiquets. Caldrà adquirir-los a l’estand d’informació de l’Ajuntament a un preu de 5 euros -tres tiquets- per a les degustacions de vins i caves, i 6 euros -tres tiquets- les gastronòmiques. Cada persona rebrà a més a més una copa commemorativa de la fira.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta