Projeccions infantils, música en directe, food trucks i el Premi Montserrat Carulla són algunes de les novetats d’enguany.

El FIC-CAT ha presentat aquest migdia en roda de premsa les novetats de la catorzena edició, que se celebrarà del 4 a l’11 de juny a Roda de Berà.

L’acte, celebrat al Museu de la Ràdio Luis del Olmo, ha comptat amb les intervencions de l’alcalde Pere Virgili, dels codirectors del Festival, Cris Gambín i Toni Pinel, de Cristina Muñoz, cap de Documentals de TV3-CCMA, Roger Pera, actor, i Sandra Forn, productora de ‘El fred que crema’, la pel·lícula que inaugurarà el Festival. A l’acte també hi ha estat present Teresa Ferré, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà.

 

Premi Montserrat Carulla

Cris Gambín i Toni Pinel han explicat les nombroses novetats d’enguany, com el Premi Montserrat Carulla.

L’alcalde Pere Virgili ha explicat que, tal com es va comprometre en l’edició passada del Festival, Roda de Berà tindrà un carrer que portarà el nom de l’actriu i presidenta d’Honor del FIC-CAT, Montserrat Carulla. A més, Virgili ha reiterat el compromís de l’Ajuntament, quan a coorganitzador del Festival.

Carulla va mantenir un vincle molt especial amb el Festival, donant el seu suport des de la primera edició. Per aquest motiu, el comitè organitzador ha decidit instaurar el Premi Montserrat Carulla, en record a la gran actriu. En aquesta primera edició, la persona idònia per rebre el guardó és Antonio Barrero, director del FIC-CAT durant 14 anys. Barrero és defensor i impulsor del cinema en català. Gràcies a la seva perseverança, va ser capaç d’aixecar un Festival de la magnitud del FIC-CAT partint de zero. Tot i haver cedit la direcció, continua en el comitè aportant els seus coneixements.

 

Música en directe i food trucks

La plaça de la Sardana esdevindrà un indret clau de la propera edició del FIC-CAT, ja que disposarà de food trucks i música en directe cada dia des de les 8 del vespre fins a 2/4 de 10 de la nit. David Ros, Anna Blasco, XY, Dj Quiles i Petit Comitè Duet actuaran en el marc del Festival. L’objectiu d’aquest nou espai, on també s’hi projectaran els treballs de la categoria ‘Videoclip’, és apropar el cinema i la cultura al públic jove, i ampliar l’oferta del Festival més enllà de les projeccions.

 

Festa del cinema per a tota la família

Una altra de les novetats més destacades, i seguint amb l’objectiu d’apropar el cinema a les persones de totes les edats, és la jornada que tindrà lloc el diumenge 5 de juny al matí. Es projectarà Mironins, de Mikel Mas i Txesco Montalt, i Me, a monster? de l’altafullenca Belinda Bonan, al Casino Municipal, adreçat a tota la família. A la plaça de la Sardana hi haurà un taller per a infants, ambientat en la pel·lícula ‘Mironins’, i un vermut musical amb DJ Quiles.

 

TV3 a la carta

Després de l’èxit de la passada edició, TV3 torna a apostar pel FIC-CAT i cedeix la seva plataforma digital, on es podran visualitzar alguns dels treballs presentats a concurs, tal com ha explicat Cristina Muñoz, cap de Documentals de TV3-CCMA. Gràcies a la plataforma, es podran veure 2 documentals, 15 curtmetratges i 19 treballs de centres educatius. Com a novetat, s’ha creat un nou premi: el del Públic Online. El treball guanyador s’endurà 300 euros.

 

Els Jurats

Tal com ha explicat Gambín, hi haurà quatre jurats al FIC-CAT: el de la Selecció Oficial, el de la Crítica, el de Centres Educatius i el de Jove 48 Hores.

El Jurat de la Selecció Oficial està format per l’actriu Núria Prims, l’actriu, productora i directora Marta Bayarri, el productor Norbert Llaràs, la productora Patrícia Sánchez, i el consultor en comunicació i docent, Daniel Condeminas. Elles i ells seran els que determinaran les obres guanyadores de cada categoria.

El Jurat de la Crítica està format per tres crítics cinematogràfics: Jordi Sardiña, Irene Solanich i Pere Vall.

El Jurat de la categoria Centres Educatius el formen joves estudiants: Carlota Casas, Maria Domènech, Abel Fernández i Aniol Vidal.

I, finalment, hi ha el Jurat de la categoria Jove 48 Hores, format per Adrià Guxens, Paula Jornet, Heidi Ramírez i Biel Rossell. Les inscripcions per a aquesta categoria encara són obertes fins demà, 11 de maig.

 

El FIC-CAT continua apostant per la pedagogia

Fruit de l’acord de col·laboració entre el Festival i la revista digital AulaMèdia, el dia 4 de juny tindrà lloc una jornada formativa, sota el títol Fòrum Cinema i Educació. Comptarà amb diàlegs, taules rodones, projeccions i presentacions amb l’objectiu és promoure i fomentar la creació audiovisual a les aules.

A més, durant la setmana del Festival -de dimarts a divendres tindran lloc les projeccions dels 20 treballs seleccionats de la categoria Centres Educatius, on s’espera la visita de més de 1.700 alumnes que acudiran com a espectadors. Com a novetat, aquest any els treballs de primària i de secundària competiran de forma independent.

 

Jornada professional a Barcelona

La primera activitat del FIC-CAT tindrà lloc el dia 2 de juny. L’antiga fàbrica Estrella Damm acollirà la Jornada Professional 2022: una presentació del Festival, una classe magistral i una taula rodona sobre ‘Produir en català’. La jornada comptarà amb els directors del Festival, la productora Miriam Porté -qui rebrà el premi Honorífic especial Producció al FIC-CAT 2022-, la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català Judith Colell, el Director de l’Àrea de l’Audiovisual de l’ICEC, Francisco Vargas, el cap del departament de Ficció i Cinema de TV3, Oriol Sala-Patau i el productor Tono Folguera. L’entrada serà gratuïta però caldrà fer inscripció prèvia.

 

Gala de cloenda

El consagrat actor Joan Pera serà l’encarregat de conduir la gala de cloenda del Festival, i comptarà amb la col·laboració del seu fill, el també actor Roger Pera. Pera no ha volgut donar massa detalls sobre la gala de cloenda, ja que, segons ha dit ‘ha de ser una sorpresa per a tothom’.

 

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta