Durant aquesta propera nit s'il·luminarà de color blau la façana de l’Ajuntament.

Avui, 12 de maig, es commemora oficialment el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, al qual s’han anat incloent altres síndromes de sensibilització central, com ara la Sensibilitat Química Múltiple i l'Electrohipersensibilitat.

Amb motiu d’aquesta jornada, l'associació ACAF - Associació Catalana d'Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d'altres Síndromes de Sensibilització Central ha promogut una campanya de conscienciació i sensibilització social per tal que s'il·luminin molts indrets de Catalunya de color blau i a la qual l’Ajuntament s’hi ha adherit un any més. Per això, aquesta propera nit la façana de l’edifici consistorial s’il·luminarà d’aquest color com una mostra de suport per donar visibilitat a aquestes malalties i ajudar en la tasca de conscienciació i sensibilització social. 

L’ACAF ajuda des de fa més de vint anys a persones afectades per aquestes malalties i realitza activitats a la comarca adreçades a la millora de la seva qualitat de vida. Des de l’associació asseguren que, tot i que els símptomes no són visibles, “l’impacte en la vida de les persones que les pateixen és devastador. Veuen minvada la seva qualitat de vida i sovint pateixen incomprensió en l’entorn familiar, social, escolar, laboral i sanitari. Es tracta de malalties emergents que afecten cada vegada més població, i també més jove”. “Millorant-ne la prevenció o evitant la utilització d’agents tòxics i contaminants i l’exposició a camps electromagnètics nocius, beneficiarem la salut de les persones afectades i de tota la ciutadania”, afirmen.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta