canlenfrdeitrues

Notícies

Un al barri de la Martorella i un altre ubicat a Berà.

Durant tot el 2021 la Policia va evitar prop d’un centenar d’ocupacions.

Els agents de la Policia Local van evitar ahir al vespre i a la nit l’ocupació de dos immobles diferents, un ubicat a la Martorella i un altre al barri de Berà.

La Policia va rebre al voltant de les vuit del vespre un avís d’un veí en el qual comunicava als agents l’ocupació d’un immoble per part de dos homes. La patrulla es va desplaçar fins als llocs dels fets i va identificar els dos individus, comprovant que efectivament es tractava d’un intent d’ocupació. Gràcies a la col·laboració veïnal els ocupants no van tenir temps de constituir morada i els agents van poder procedir a desallotjar l’habitatge. Aquesta, es tracta d’una casa que fa prop de dos mesos havia estat desocupada judicialment i ara tornaven a intentar ocupar.

Més tard, a les onze de la nit, es va rebre un avís d’una altra veïna sobre la presència de persones sospitoses en un carrer del barri de Berà. La patrulla del torn de nit va acudir ràpidament i van localitzar quatre persones, veïns de Terrassa, que portaven al cotxe eines que s’utilitzen normalment per a l’ocupació d’habitatges. Es va comprovar que no havien constituït morada a l’habitatge que havien intentat ocupar, i els agents van intervenir les eines de forma preventiva.

En ambdós casos s’ha donat avís a les propietats per tal que compleixin amb la seva obligació d’assegurar els habitatges perquè no siguin ocupats.

Durant tot el 2021 els agents van aconseguir que en 94 ocasions, el 72% dels casos, els ocupes no assolissin el seu objectiu. Des de la Policia Local es recorda la importància de la col·laboració ciutadana per poder actuar a temps i que els presumptes autors de l’ocupació no puguin constituir morada.

Mesures de l’Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat al febrer de 2020 una moció per la seguretat pública. Entre els acords més importants es demanava a l'Administració General de l'Estat i la Generalitat de Catalunya mitjans materials, econòmics i personals per a resoldre la situació de necessitat residencial real per a qui ho necessiti, però al mateix temps s'instava a una modificació legislativa urgent per a dotar d'instruments i procediments eficaços a l'administració local que poguessin evitar les ocupacions de presumptes delinqüents.

Arran de la moció es va creure important redactar un protocol d'actuació en cas que es detectés una nova ocupació, amb accions preventives per a aturar futures ocupacions; i es va formalitzar una taula de treball interdisciplinària que analitza els nous empadronaments, les ocupacions i valora les possibles situacions reals d'exclusió social.

En l'actualitat l'Ajuntament es persona com a perjudicat en els procediments penals per ocupacions al nostre municipi i promou procediments contenciosos administratius contra qui, ocupant il·legalment un habitatge, es connecta al subministrament elèctric o de gas generant perill i inseguretat a la resta de veïns i veïnes.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.