canlenfrdeitrues

Notícies

És la primera d’Antonio Gómez com a cap de la Policia Local de Roda de Berà.

L’Alcalde va demanar que s’incrementi la presència de la resta de cossos policials al municipi i s’inverteixi en més recursos humans.

La sala de reunions d’Alcaldia va acollir ahir una nova sessió de la Junta Local de Seguretat. La reunió va comptar amb la participació de l’alcalde Pere Virgili; de Marta Cassany, directora dels Serveis Territorials d’Interior; de Frederic Royuela, regidor de Governació de l’Ajuntament; d’Antonio Gómez, cap de la Policia Local de Roda de Berà; de Carlos Villagra, inspector cap de la Policia Nacional de la Brigada Provincial de Seguretat i Protecció; de Ramon Franquès, inspector cap de l’Àrea Bàsica Policial del Tarragonès dels Mossos d’Esquadra; d’Oriol Pascual, sergent cap de Seguretat Ciutadana de l’ABP del Tarragonès dels Mossos d’Esquadra; d’Alfonso Casajús, comandant cap d’Operacions de la Guàrdia Civil de Tarragona; de Joaquín Cruz, capità cap de la Companyia de Salou de la Guàrdia Civil; de Juan Antonio Sepúlveda, comandant del puesto de la Guàrdia Civil del Vendrell i de Ricardo Sánchez, president de l’associació de voluntaris de Protecció Civil de Roda de Berà.

Durant la sessió, l’Alcalde va demanar als representants dels cossos policials i forces de seguretat presents que traslladin als seus superiors la necessitat d’invertir en més recursos humans. “Des de l’equip de Govern de l’Ajuntament ja fa anys que creiem que aquest és el camí, un major nombre de recursos humans, aprofitant també tots els recursos tecnològics que aquesta era ens posa a l’abast, càmeres personals, càmeres fixes a la via pública, lectors de matrícules, aplicacions i d’altres, i al mateix temps modificar i modernitzar l’escassa legislació de la que som competents”, va assegurar Pere Virgili, destacant que la plantilla de la Policia Local s’ha incrementat en sis agents en l’últim any, fins a tenir 33 efectius a l’espera de la incorporació d’aquestes noves places.

Entre els temes inclosos a l’ordre del dia, es va fer un balanç de les accions dutes a terme durant la pandèmia i de les campanyes efectuades recentment amb la incorporació de les noves tecnologies en l’àmbit de la seguretat. Durant els darrers quatre anys l’Ajuntament ha fet una inversió de més de 200.000 euros en aquest sentit, amb la implantació de càmeres de vigilància en diferents punts del municipi (12) lectors de matrícula (13) per al control de la seguretat ciutadana, o les càmeres personals que des del mes de maig porten els agents a l’uniforme.

Pel que fa al total de requeriments de la ciutadania, a través de trucades, presencialment o d’ofici per part dels propis agents, s’ha incrementat durant l’anualitat 2021-22, fins als 9.823 (+6.170), però no les denúncies, motiu pel qual Antonio Gómez, cap de la Policia Local, destaca la necessitat de denunciar tots els fets.

Per altra banda, es va fer un balanç positiu de les xifres presentades pel que fa als fets coneguts denunciats, els quals en els últims cinc anys s’han reduït en un 15,43%. També durant l’últim any, efectuant una comparativa amb la resta del territori, a Roda de Berà s’han reduït en un 1,63%, mentre que amb dades de tot Catalunya, aportades per Mossos d’Esquadra, els fets coneguts es van incrementar en un 18,55%, i a l’ABP del Tarragonès van augmentar un 8,63%. 

Donant continuïtat al Pla de Seguretat Viària, elaborat amb el Servei Català de Trànsit, i a les millores que l’Ajuntament ha anat implementant durant els darrers anys, s’han aconseguit reduir els accidents de trànsit en un 73,7% i un any més no hi ha hagut cap víctima mortal.

Durant la sessió també es va parlar de la col·laboració entre els diferents cossos de seguretat amb competències al nostre municipi; i es va efectuar una valoració de les inspeccions conjuntes que s’efectuen amb el cos de Mossos d’Esquadra en la via pública i en establiments pel que fa a les queixes veïnals, consum de substàncies estupefaents, ocupacions d’habitatges o plantacions indoor. També es va destacar la important tasca que efectua la Policia Local amb l’adhesió a les diferents campanyes del Servei Català de Trànsit, seguint amb el compromís que té el cos local amb la seguretat viària.

Finalment es van programar les actuacions que es realitzaran durant l’actual campanya d’estiu.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.