La situació a Roda de Berà torna a ser preocupant. Els aqüífers dels quals s'abasteixen els pous d'aigua del municipi continuen amb tendència descendent.

El pou Vell de Cal Llorenç, que continua reforçant el servei d'aigües, mostra nivells molt baixos semblants als de 2020.

El municipi disposa, des del 2020, del pou Nou de Cal Llorenç, perforat en un nou aqüífer i que es va posar en servei en un temps rècord per tal de reduir la dependència del pou Vell de Cal Llorenç i garantir el servei. Actualment, subministra el 24% de l'aigua que es consumeix al municipi.

De cara al futur, l'Ajuntament està treballant en la connexió de la zona nord del municipi amb el Consorci d'Aigües de Tarragona, per deixar de dependre d'uns aqüífers cada cop més malmesos.

Malgrat que la dependència del pou Vell de Cal Llorenç no és tan gran com abans (subministra el 16% de l'aigua que es consumeix a Roda), no podem baixar la guàrdia i aquest avís ens ha de recordar que l'aigua és un bé escàs.

És molt important que siguem conscients de cada gota d'aigua que gastem habitualment. Per rutines inapropiades o per manca d'atenció, malgastem molts litres d'aigua. Amb petits canvis en els nostres hàbits podem assolir un estalvi molt important.

Descarrega el díptic informatiu aquí

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta