L’equip de Govern i la Policia Local porten des de l’abril treballant en el nou aplicatiu.

La ciutadania tindrà connexió directa amb la Policia Local amb tan sols un moviment de dit.

La partida destinada a seguretat suposa un 15% del pressupost total de 2022.

RdB Amb Tu serà la nova aplicació mòbil que l’Ajuntament de Roda de Berà ja es troba acabant de polir per tal de fer el llançament durant la primera quinzena d’agost. L’equip de Govern i la Policia Local, conjuntament amb Goil Security, porten treballant des de l’abril en aquesta nova app. “L’objectiu és que tothom, rodencs, rodenques i visitants, puguin sentir una major tranquil·litat i seguretat, així com per millorar la prevenció. Creiem que serà una eina molt important en casos d’assetjament o de violència masclista, d’ocupacions d’habitatges o en situacions d’emergència o d’inseguretat que puguin ocórrer a casa o a la via pública i per a les quals sigui necessària la intervenció de la nostra Policia”, assegura l’alcalde Pere Virgili.

L’aplicació, de descàrrega gratuïta per a iOS i Android, té una interfície molt fàcil i intuïtiva, i permetrà una comunicació immediata i més àgil entre la ciutadania i la Policia Local i més segura, gràcies a la geolocalització. Quan una persona pateixi una situació d’inseguretat podrà alertar la Policia amb un sol moviment de dit. Prement el “botó del pànic”, arrastrant la icona SOS fins al centre de la pantalla, arribarà una alerta a la central i s’avisarà la patrulla perquè es desplaci fins al lloc. Si la persona no contesta, gràcies a la geolocalització podrà ser seguida pels agents en tot moment.

Per evitar el vandalisme i les falses alarmes, després de descarregar l’aplicació els usuaris i usuàries s’hauran de registrar, facilitant les dades personals, les quals seran verificades per la Policia Local prèviament a que l’app pugui ser utilitzada per primer cop.

Amb aquesta aplicació continuem avançant en el nostre propòsit d’estar al costat de la ciutadania, de donar-los suport en qualsevol de les situacions en què ens puguin necessitar, en línia amb el nostre lema Policia Local Amb Tu”, diu Antonio Gómez, sotsinspector en cap de la Policia Local.

En el moment del seu llançament oficial, l’Ajuntament celebrarà un acte públic de presentació on es farà una demostració del funcionament de l’app i al qual seran convidats les associacions de veïns, comerciants i la ciutadania en general.

Més pressupost i més recursos

La partida destinada a seguretat ha anat en augment en els darrers anys i aquest exercici ja suposa un 15% del total del pressupost anual, de 15,8 milions d’euros.

També el cos policial rodenc s’ha incrementat fins arribar als 39 efectius, entre agents, comandaments i personal administratiu.

Per altra banda, en els darrers quatre anys ha crescut la inversió per dotar de més recursos els agents, per oferir més seguretat i qualitat del servei. Un exemple són les 19 càmeres de seguretat i els 18 lectors de matrícula amb els quals compta Roda de Berà en els seus accessos i sortides i en els punts més conflictius, que ja han servit a Mossos d’Esquadra i Policia Local per resoldre delictes o per trobar persones desaparegudes. Properament s’instal·laran quatre punts de control nous, amb 8 càmeres més. Dues d’elles aniran ubicades a l’accés de la zona nord del municipi, on hi existeix un problema de convivència causat per les ocupacions il·legals d’habitatges.  

També al maig d’aquest any els agents van incorporar als seus uniformes 12 càmeres personals de gravació, les quals donen una major transparència a la tasca policial, tenen un efecte dissuasiu en situacions conflictives i ofereixen una major seguretat i més garanties per als ciutadans i els agents.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta