La Policia Local està duent a terme aquesta setmana una campanya de control i vigilància de la velocitat excessiva dels vehicles.

En només dos dies s’han identificat 557 conductors que circulaven per sobre de la velocitat permesa.

Fins al proper diumenge els agents de la Policia Local de Roda de Berà efectuaran una nova campanya de control i vigilància coordinada d’abast territorial europeu, en aquesta ocasió per controlar la velocitat excessiva dels vehicles. L’objectiu principal és conscienciar els conductors i conductores de la importància de respectar els límits de velocitat, per aconseguir reduir a zero el nombre de víctimes mortals per accidents de trànsit.

En només dos dies de campanya, dels 619 vehicles que van passar pel control policial, el 90% circulaven per sobre de la velocitat permesa en vies urbanes. Així, 557 vehicles han estat identificats en circular més ràpid que el que permet la normativa vigent: 30 km/h en vies urbanes, i 20 km/h en aquells carrers que tenen la vorera a la mateixa alçada que la calçada, com per exemple els carrers Montjuïc o Sant Isidre. D’aquests, només seran sancionats econòmicament el 12,57% dels conductors, un cop aplicat el marge d’error dels velocímetres dels vehicles i del cinemòmetre utilitzat per la Policia Local, al qual s’afegeix un 8% de marge. “Aquestes campanyes no tenen caràcter recaptatori, sinó l’objectiu d’incrementar la seguretat viària dels vianants i de la resta d’usuaris de les nostres vies públiques. Cal recordar que la seguretat viària és cosa de tothom i hem de posar fre a aquest tipus de conductes negligents”, assegura el cap de la Policia Local, Antonio Gómez.

Tenint en compte que Roda de Berà té prop de 90 quilòmetres de carrers, per efectuar la campanya, es farà especial incís en aquelles àrees amb més volum de trànsit i on s’han concentrat al llarg dels darrers mesos el gruix de les queixes veïnals, tant de veïns i veïnes particulars com de les associacions dels diferents barris. En són exemples les avingudes de l’Avenc i Muntanya o els carrers Joan Margets, Virginia Woolf, Vallespir o Beethoven, entre molts altres.

Aquestes campanyes també serveixen l’Ajuntament per continuar incrementant la seguretat de totes les vies amb la implementació de mesures per disminuir la velocitat dels vehicles, com la instal·lació de reductors de la velocitat.

 

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta