160 corredors i corredores i un centenars d’infants van participar a la sisena edició de la cursa de la Festa Major. El jovent va gaudir amb la tradicional Empalmada, amb els deejays Cristian Live i David Now.

El passat dissabte al matí Roda de Berà va donar el tret de sortida a la seva festa gran amb els actes previs a la Festa Major de Sant Bartomeu. Ho va fer amb la sisena edició de la cursa de la Festa Major, organitzada per Fun Sports amb l’Ajuntament.

L’esdeveniment, cada any més reeixit, va comptar amb la participació de 160 corredors i corredores, els qui van fer un recorregut mixt, de muntanya i asfalt, de 7,3 quilòmetres, amb la sortida i la meta davant de l’Ajuntament.

El primer corredor en arribar a meta va ser Thomas Cardona, en un temps de 26 minuts i 16 segons. Sergi Niño va ser el segon classificat, i David Crivillera, el tercer. Pel que fa a les dones, Yolanda Bergada va ser la primer en arribar, amb 32 minuts i 42 segons; Carolina Menéndez, la segona; i Mónica Bergada, la tercera. Pel que fa als premis locals, Aitor Casas va ser el rodenc més ràpid; i Manuela Sancho, la local més ràpida.

Cal fer una menció especial per a Ángel Ceada, el més veterà en finalitzar la cursa, amb 83 anys.

Després de tres anys, es van recuperar també les curses Kids Run, amb quatre categories diferents i un centenar de participats. Els més menuts, nascuts l’any 2020-21; els nascuts entre el 2017 i 2019; els dels anys 2013 i 2016; i finalment els més grans, nascuts entre els anys 2007 i 2012.  

Els premis i medalles van ser lliurats per l’alcalde Pere Virgili; la regidora de Cultura i Festes, Teresa Ferré; el regidor d’Esports, Gerard Solé; i els regidors Juan Pedro Labrador i Albert Martín.

Dissabte a partir de les deu de la nit. L’emblemàtic escenari de l’Estiu a la Pedrera va acollir un concert d’Arturo Gaya durant el qual l’artista va presentar el seu primer disc en solitari, Bonaire 12, després de 44 anys de trajectòria artística.

La prèvia de la festa va continuar diumenge a les deu de la nit amb el quartet de guitarres “Al-Hambra”. El grup va oferir un concert molt especial a la plaça de l’Església en el qual van interpretar obres compostes pel mestre Manuel Granados, ambientades en el repertori dels guitarristes més importants de la segona meitat del segle XIX i de la primera meitat del segle XX, a través d’un recorregut històric-musical.

Finalment, els joves van poder gaudir, després de tres anys d’espera, de la tradicional Empalmada a l’aparcament del camp de futbol municipal, organitzada per l’associació Roda Jove amb l’Ajuntament.

Els deejays Cristian Live i David Now van ser els encarregats de posar els millors temes actuals a la nit. En finalitzar la festa, l’Ajuntament va repartir coca i xocolata per a tothom.

Durant la festa, la regidoria de la Dona i Igualtat va muntar un punt lila, un punt segur al qual les noies, sobretot, podien acudir en cas de sentir-se vulnerables. Va ser un èxit i unes dues-centes persones van passar per aquest punt durant tota la nit per demanar informació o interessar-se pel servei.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta