El nombre d’alumnes s’ha incrementat en una cinquantena respecte el curs passat.

Aquest any el nou curs escolar presenta diverses novetats. Una de les principals novetats és que les classes començaran amb la normalitat prèvia a la pandèmia, sense mesures covid-19. No obstant això, en el transport escolar segueix sent obligatori l’ús de la mascareta.

A infantil i primària l’inici de curs s’ha avançat una setmana respecte anys anteriors, i avui dilluns 5 de setembre ha començat el nou curs als centres docents de Roda de Berà: a la Llar d’Infants, a l’escola Salvador Espriu i a l’escola El Cucurull; mentre que per als alumnes de l’Institut començarà el proper dimecres 7 de setembre.

Novetats del nou curs

En el cas d’infantil i primària, les novetats són diverses, com la gratuïtat de P2 i currículums nous, entre d’altres. L’horari lectiu durant aquest mes de setembre és de 9 a 13 hores, amb servei de menjador per a tots els infants i una hora de tarda de lleure, sense que això suposi cap cost extra per a les famílies.

Els nous currículums afecten educació infantil, primària i ESO i batxillerat, i la seva aplicació serà progressiva. El principal canvi és la metodologia d’aprenentatge, que pretén ser menys memorística i potenciar el treball per competències i per projectes.

Llar infants ‘Els Petitons’

Els i les alumnes més petits han començat aquest dilluns a la Llar d’Infants Municipal, amb un total de 60 alumnes matriculats. Els nens i nenes estan repartits entre l’aula de nadons, amb 2 usuaris; dues aules de P1, amb 10 alumnes a cada aula; i 2 aules de P2, amb un total de 38 infants repartits entre ambdues. L’horari de la llar, durant aquesta setmana d’adaptació, és de 8:30 a 13 hores, i també s’ofereix servei d’acollida de 7:30 a 8:30. A partir del dia 12 de setembre el centre també obrirà a les tardes, en horari de 15 a 17:30h.

Cal destacar que enguany la Llar d’Infants farà un canvi de projecte educatiu, seguint el camí de les metodologies globalitzadores per tal que l’infant sigui el protagonista del seu procés d’aprenentatge.

L’espai esdevé un educador més i, per fer-ho possible, s’ha redissenyat amb molta cura. Es té en compte, especialment, tota la diversitat de l’aula, i els materials emprats per al joc seran, en la seva majoria, naturals.

Escola Salvador Espriu

A l’escola Salvador Espriu s’hi ha matriculat 354 alumnes. D’aquests, 116 són alumnes d’educació infantil i 238 ho són de primària. L’hora d’oci educatiu, la qual es voluntària, es duu a terme de 15:15 a 16:15h, a càrrec de l’AFA de l’escola.

Escola El Cucurull

A l’escola El Cucurull hi ha un total de 214 alumnes que comencen aquest nou curs escolar. 61 d’educació infantil i la resta, 153, d’educació primària.

Institut Roda de Berà

315 nois i noies s’han matriculat a l’institut rodenc, repartits entre els quatre cursos d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) que s’imparteixen.

Les classes començaran el proper dimecres 7 d setembre i l’entrada serà esglaonada: a les 8 del matí per als i les alumnes de 1r, i a les 10 per a la resta. Aquest curs hi ha previst que comencin les obres del nou institut i, per aquest motiu, a la zona del pati de l’institut s’hi han instal·lat tanques que provoquen canvis en l’entrada i sortida d’alumnes i professorat.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta