Un acte cultural, la tradicional ofrena floral, el concurs de llançament de pinyol d’oliva i la botifarrada popular van configurar el programa.

Ahir, 11 de setembre, Roda de Berà va celebrar la Diada Nacional de Catalunya. La Diada es va iniciar amb un acte cultural previ a la tradicional ofrena floral que ha esdevingut una aposta d’èxit de la regidoria de Cultura i Festes, encapçalada per Teresa Ferré. Així, la zona enjardinada del carrer Tarragonès va acollir, a partir de dos quarts de dotze del matí, un concert de música clàssica a càrrec del Grup Harmònics, format pel violoncel·lista Edmon Bosch i el violinista Joan Mestre; i un recital de poemes a càrrec de la rapsoda altafullenca Joana Badia. Per a l’ocasió, Edmon Bosch, a més a més, va estrenar un tema propi Mar blava, vi roig.

Per finalitzar el concert, els músics van interpretar l’himne de Catalunya, Els Segadors, abans que s’iniciés la tradicional ofrena floral al que fou el 122è President de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macià. L’alcalde Pere Virgili i les regidores i regidors, Teresa Ferré, Rosana Dorantes, Gerard Solé, Laura Moya, Juan Pedro Labrador i Eva Giménez, en representació de l’Ajuntament, van ser els primers en dipositar l’ofrena al bust del President Macià. Seguidament, va ser el torn de les agrupacions polítiques, la primera d’elles Tria Roda, representada per l’Alcalde, Teresa Ferré, Rosana Dorantes i Gerard Solé. Els regidors Laura Moya i Juan Pedro Labrador, acompanyats per companys del partit, van fer l’ofrena en representació del PSC. La regidora Eva Giménez, Jordi Peidró i Irene Crespiera, en nom d’ERC; el regidor Albert Martín, Olga Xufré, Sònia Molas, Marina Giner i Xavier la Torre, en representació de Junts per Roda de Berà; Luis Miralles i Encarna Ramírez, per Roda en Comú; Irene Crespiera, Francesca Parés i Anna Cortadella, en representació de l’ANC de Roda de Berà; i, finalment, Cristina Borrut, Mercè Ventosa i Teresa Ferré, representant el Grup Sardanista de Roda de Berà.

La celebració es va allargar a la tarda i nit, amb la recuperació del reeixit concurs de llançament de pinyol d’oliva i la botifarrada popular, els quals no se celebraven des d’abans de la pandèmia. El primer, va aconseguir assolir un rècord de participació, amb una seixantena de persones, de totes les edats, inscrites per participar-hi al reeixit i divertit concurs. Aquest any es van dividir en tres categories diferenciades, masculina, femenina i infantil, per a nens i nenes, nois i noies fins als 15 anys. Un a un els participants van anar realitzant els tres llançaments de pinyol d’oliva, intentant superar la marca anterior. Va ser el regidor Albert Martín, amb 13,75 metres, qui més lluny va aconseguir arribar. Pel que fa a la categoria femenina, Anna Miranda, amb 10,20 metres, va ser la guanyadora; i Iker Espinosa, amb 7,50 metres, el vencedor de la categoria infantil.

A les nou de la nit es va iniciar la botifarrada popular amb la participació de prop de 500 persones. La Penya Blaugrana amb l’ajuda de l’Alcalde, dels regidors de l’equip de Govern Gerard Solé, Teresa Ferré i Rosana Dorantes i dels voluntaris i voluntàries, van ser els encarregats de preparar i servir el sopar, una botifarra amb mongetes, pa amb tomàquet, allioli i vi. Com a postres, la pastisseria Queralt, per encàrrec de l’Ajuntament, va preparar unes de molt especials, una coca amb els colors de la senyera.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta