Serà a la plaça Luis del Olmo, al Roc de Sant Gaietà, amb la participació de quatre cellers amb denominacions d’origen Cava, Tarragona i Penedès i una winetruck.

S’havia de celebrar el cap de setmana del 2 i 3 d’abril, però el mal temps va obligar a ajornar-la.   

Hi col·laboren el FIC-CAT i la facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili.

L’Ajuntament de Roda de Berà, a través de l’àrea de Turisme, en col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada – FIC-CAT, celebrarà els propers dies 1 i 2 d’octubre la primera edició de la Fira del Cinema i l’Enogastronomia a la plaça Luis del Olmo, al Roc de Sant Gaietà, en horari de 12 del migdia fins a les 23h, el dissabte; i de 10 a 16h, el diumenge.

La fira estava preparada per celebrar-se el primer cap de setmana d’abril, però el fort vent va fer que s’hagués d’ajornar, fins ara, en finalitzar l’estiu, per tal d’oferir una activitat que pugui atraure un gran nombre de visitants fora de la temporada alta.

El principal objectiu que persegueix la regidoria de Turisme és precisament aquest, desestacionalitzar el turisme oferint oci de qualitat fora de temporada. També es pretén dinamitzar i promocionar la restauració local i els cellers de la zona; i contribuir a l’apropament i la divulgació del cinema català.

El vi i la bona cuina es barrejaran amb el cinema, perquè, a banda del turisme de sol i platja, Roda de Berà vol diferenciar-se de la resta de municipis del voltant per la seva vinculació amb el setè art.

La Fira estarà dividida en tres grans àrees i comptarà amb la participació de sis expositors diferents. Els i les visitants podran participar en tasts de vins i caves, oferts pels cellers participants, Maset i Estel d’Argent, amb denominació d’origen Penedès i Cava (Maset); Cal Pucolla i Un Sol Cel Vins, sense DO; i una winetruck que portarà vuit referències de Cellers Singulars de la DO Tarragona: celler Mas Bella, de Masmolets; celler Mas del Botó, de l’Alforja; Molí de Rué, de Vinebre; Vins i Olis Suñer, de Ginestar; celler Pedrola, de Miravet; celler Biopaumerà, de Rasquera; cellers Blanch, de Puigpelat; i Estol Verd Celler, de Rodonyà.

També hi haurà una zona on es podran tastar platets gourmet, on el restaurant participant, Txoique, de gastronomia mediterrània, hi oferirà petites racions del seu menú, fredes i calentes.

Paral·lelament se celebraran diverses activitats. Dissabte tindrà lloc la xerrada divulgativa “Del viñedo a la copa. El científico viaje de una uva”, a càrrec de Daniel Schorn, facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili; i dos tasts guiats de vins i cava, activitat que tornarà a repetir-se diumenge al matí.

Finalment, gràcies a la implicació del FIC-CAT, hi haurà dues activitats diàries relacionades amb el món del cinema adreçades a tots els públics. Per una banda, “La teva selfie dins d’una pel·lícula”; i projeccions de curtmetratges infantils i juvenils -amb animacions i curts de la categoria centres educatius-, fantàstics i de temàtica social, adreçades a tots els públics.

La forma de pagament de les degustacions i tasts guiats es farà a través de tiquets. Caldrà adquirir-los a l’estand d’informació de l’Ajuntament a un preu de 5 euros -tres tiquets- per a les degustacions de vins i caves, i 6 euros -tres tiquets- les gastronòmiques. Cada persona rebrà a més a més una copa commemorativa de la fira.

 Descarrega aquí les bases.

Descarrega aquí el programa en pdf.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta