Avui i demà el Roc de Sant Gaietà acull la 1a Fira del Cinema i l’Enogastronomia.

Hi participen quatre cellers amb denominacions d’origen Cava, Tarragona i Penedès, i una winetruck amb vuit referències.

L’Ajuntament ha inaugurat avui, a dos quarts d’una de la tarda, la primera edició de la Fira del Cinema i l’Enogastronomia de Roda de Berà, organitzada a través de l’àrea de Turisme i amb la col·laboració del Festival Internacional de Cinema en Català – FIC-CAT.

S’allargarà durant tot el cap de setmana, fins a les onze de la nit, avui dissabte; i de 10 a 16 hores demà diumenge, a la plaça Luis del Olmo de Roda de Berà.

L’acte inaugural ha comptat amb l’assistència de Frederic Royuela, regidor de Turisme; i de les regidores i regidors, Teresa Ferré, Gerard Solé, Eva Giménez i Albert Martín.

Els i les assistents poden degustar vins i caves dels cellers participants, Estel d’Argent, amb denominació d’origen Penedès; Maset, amb DO Penedès i Cava; Cal Pucolla i Un Sol Cel Vins, sense DO; i una winetruck que porta vuit referències de Cellers Singulars de la DO Tarragona: celler Mas Bella, de Masmolets; celler Mas del Botó, de l’Alforja; Molí de Rué, de Vinebre; Vins i Olis Suñer, de Ginestar; celler Pedrola, de Miravet; celler Biopaumerà, de Rasquera; cellers Blanch, de Puigpelat; i Estol Verd Celler, de Rodonyà. A més a més, el restaurant Txoique de Roda de Berà ofereix empanades i coques, platets gourmet que han tingut molt d’èxit aquest migdia.

Gràcies a la implicació del FIC-CAT es pot gaudir de l’activitat “La teva selfie dins d’una pel·lícula”, amb la qual els assistents poden fer-se una fotografia dins del film Pàtria, de Joan Frank Charansonnet, abillats amb diversos elements del camp de batalla. A més a més, ambdós dies es projectaran dins d’una carpa una selecció de curtmetratges infantils i juvenils -amb animacions i curts de la categoria centres educatius-, fantàstics i de temàtica social, per a tots els públics.

Paral·lelament a les degustacions, hi haurà diverses activitats. Aquesta tarda, de 16 a 16.30 Daniel Schorn i Candela Ruiz de Villa, de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, ha impartit la xerrada divulgativa “Del viñedo a la copa. El científico viaje de una uva”; de 17 a 17:30h, hem gaudit d’un tast guiat de dos vins i un cava a càrrec de l’enòleg Joan Ventura, de l’Estel d’Argent; i de 18:30 a 19h, d’un tast guiat de tres vins a càrrec de Laia Coll, de Cal Pucolla. Finalment, demà, de 12 a 12:30h, Sara Fernández, de The Wine Truck oferirà un tast guiat de tres vins de Cellers Singulars DO Tarragona.

Desestacionalitzar el turisme

El principal objectiu que persegueix la regidoria de Turisme és desestacionalitzar el turisme oferint oci de qualitat fora de temporada. També es pretén dinamitzar i promocionar la restauració local i els cellers de la zona; i contribuir a l’apropament i la divulgació del cinema català.

És per això que el vi i la cuina mediterrània es barregen amb el cinema català perquè, a banda del turisme de sol i platja, Roda de Berà vol diferenciar-se de la resta de municipis del voltant per la seva vinculació amb el setè art.

La forma de pagament de les degustacions i tasts guiats es fa a través de tiquets. Cal adquirir-los prèviament a l’estand d’informació de l’Ajuntament a un preu de 5 euros -tres tiquets- per a les degustacions de vins i caves, i 6 euros -tres tiquets- les gastronòmiques. Cada persona rep de regal una copa commemorativa de la fira.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta