Acció Climàtica de la Generalitat facilita la tramitació de les autoritzacions excepcionals per cremar restes vegetals.

A l’OAC de l’Ajuntament es poden tramitar les comunicacions per efectuar foc d’esbarjo.

L’article 27 de la Llei 7/22 de “Residuos y suelos contaminados para una economia circular” prohibeix la crema de residus vegetals generats en entorns agrícoles o silvícoles. És per això que, a diferència d’anys anteriors, no es poden tramitar les comunicacions de crema que es feien cada temporada entre el 16 d’octubre i el 14 de març.

Amb caràcter excepcional, i dins de l’àmbit de les activitats professionals, es pot demanar autorització per a la crema de restes agrícoles i forestals per motius fitosanitaris quan no existeixin altres mètodes segurs per evitar la propagació de plagues; i la crema de restes forestals per a la prevenció d’incendis quan no existeixin alternatives per a la seva eliminació.

Per facilitar les gestions per poder fer cremes amb aquests dos supòsits, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha habilitat en l’apartat de Tràmits del seu web el procés d’autorització excepcional https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/8776-autoritzacio-activitats-risc-incendi?category=767b5c1e-a82c-11e3-a972-000c29052e2c per crema de restes vegetals per causa fitosanitària o restes forestals per risc.

La sol·licitud per cremes de restes vegetals se sol·licita exclusivament per raons de caràcter fitosanitari, quan no sigui possible abordar-ho amb un altre tipus de tractament i quan no hi ha d’altres mitjans per evitar la propagació de plagues i malalties. Caldrà tenir declarat aquest cultiu o plantació i detallar la plaga que l’afecta i que per evitar-ne la propagació es sol·licita la crema.

Pel que fa als focs d’esbarjo, com poden ser les barbacoes, es podran realitzar amb prèvia comunicació, dins del període comprès entre el 16 d’octubre de 2022 i el 14 de març de 2023.

Cal recordar que s’han de prioritzar els processos biològics per al tractament de la matèria orgànica, com l’autocompostatge i la trituració de les restes, i que la recollida també es fa a la Deixalleria supramunicipal.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta