Roda de Berà compta amb sis nous punts de recollida de l’oli domèstic usat.

El llançament de la campanya es farà el proper dijous, de 9 a 13h, al mercat setmanal.

L’Ajuntament distribuirà 2500 embuts per facilitar el reciclatge i 2500 flyers informatius.

L’Ajuntament ha posat en marxa una nova campanya de conscienciació i sensibilització. En aquesta ocasió per aconseguir que les famílies rodenques separin l’oli domèstic usat, per reciclar-lo, en lloc d’abocar-lo per l’aigüera.

L’acte de llançament de la campanya serà el 27 d’octubre, de 9 a 13h, al mercat setmanal. Durant la campanya es distribuiran 2500 embuts, els quals s’adapten a les ampolles d’aigua o de refresc buides, per anar guardant l’oli de cuina usat. Un cop plena cal tapar-la bé i dipositar-la en un dels contenidors de recollida que hi ha al municipi: a la plaça Doctor Pujol, als carrers Roure, Josep Carner, Rosalia de Castro, Enric Borràs, Sínia, a la Deixalleria i a l’Ajuntament. Les famílies podran passar a buscar el seu embut per l’Ajuntament, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Reciclar l’oli utilitzat és molt senzill, alhora que molt necessari pels seus efectes negatius sobre el medi ambient. Un litre d’oli abocat per la pica pot contaminar fins a 1000 litres d’aigua, i quan s’aboca per la pica, aquest oli arriba al mar, als rius i als aqüífers, afectant els ecosistemes naturals. També provoca embussos i males olors a les canonades de les cases. Es pot reciclar qualsevol tipus d’oli: oliva, gira-sol, de llaunes en conserva.

L’oli usat es pot reciclar per produir biocombustible i també glicerina, la base de molts productes de cosmètica i dels sabons. Reciclant aquest residu es disminueix la producció de CO2 i, per tant, es lluita contra el canvi climàtic. 


Descarrega aquí el flyer en pdf.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta