Avui s’ha iniciat l’aixecament de les actes prèvies a l’ocupació de les finques afectades pel projecte.

Es desmuntaran les actuals 33 torres elèctriques, la major part d’elles ubicades a Roda de Berà, i s’instal·laran 26 de noves en un nou traçat, paral·lel a l’autopista AP-7.

Aquest matí s’han reunit a l’Ajuntament de Roda de Berà representants tècnics del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; el director de la zona est de Lleida i Tarragona, i el tècnic enginyer en cap d’E-Distribución Redes Digitales, amb els propietaris de les finques afectades pel projecte de la variant de la línia elèctrica 110 kV SE Tarragona-SE la Geltrú i SE Altafulla-SE Garraf, per tal de fer l’aixecament de les actes prèvies a l’ocupació de les finques per on discorrerà el nou traçat de les torres elèctriques al terme municipal de Roda de Berà.

Actualment un total de 33 torres creuen els municipis de Roda de Berà i de Creixell, des del límit amb El Vendrell i fins a la urbanització Poblamar, de la Pobla de Montornès. Travessen zones residencials, a Roda de Berà els barris de Les Torres i de Berà Mar, motiu pel qual l’objectiu principal del projecte es traslladar les torres i allunyar-les el màxim possible dels veïns i veïnes.  

Aquesta havia estat una demanda històrica del veïnat, amb el suport dels ajuntaments, els qui ara per fi veuran desaparèixer les torres dels seus carrers. El nou traçat, de 6,4 quilòmetres, necessitarà 26 noves torres -20 d’elles al terme municipal rodenc-, més modernes i estretes que les anteriors, i discorrerà quasi paral·lel a l’autopista AP-7. Amb el nou camí també hi ha noves finques afectades, i tot i que l’Ajuntament va intercedir aconseguint millores considerables al projecte, una petita part dels propietaris continuen mostrant-se reticents en alguns detalls.

El projecte d’E-Distribución té un cost de 2 milions d’euros i està preparat per començar quan tots els permisos i autoritzacions estiguin llestes. L’avantprojecte inicial va ser redactat fa més de 8 anys, al 2014, i ha estat modificat en diverses ocasions, convertint-se en el projecte actual, el qual compta amb informes favorables de diferents departaments de l’Estat i de la Generalitat.

L’alcalde Pere Virgili s’ha mostrat molt satisfet que per fi s’hagi donat avui aquest primer pas, molt important per a Roda de Berà, tot esperant que aviat puguem ser testimonis de la desinstal·lació de les torres elèctriques actuals a Les Torres i Berà Mar.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta