L’equip de Govern va demanar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana la retirada de les bandes rugoses que tantes molèsties estan causant als veïns i veïnes.

Aquest matí ha entrat per registre d’entrada la resposta del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a la carta que el regidor Manel González els va enviar el passat mes de juliol, demanant-los una solució al problema acústic de les bandes rugoses instal·lades a l’AP-7. Aquestes bandes continuen causant moltes molèsties als veïns i veïnes de Roda de Berà i, per aquest motiu, es va sol·licitar la seva retirada o, en tot cas, la instal·lació de pantalles acústiques que redueixin el soroll.

A la missiva, el director general de Carreteres, Javier Herrero, informa l’Ajuntament que properament s’iniciaran medicions acústiques en aquells punts on s’han recollit queixes veïnals i hi actuaran en conseqüència, tot i que no s’especifiquen a la carta els terminis d’actuació ni de quina manera es farà, atès que “les mesures a adoptar dependran de cada cas en concret”, assegura.

L’increment del 40% de la mitjana de trànsit total de vehicles a l’autopista i l’augment del 80% de la circulació de vehicles pesats han provocat també un increment del número d’accidents vinculats a l’abandonament del carril. Segons s’informa a la carta, el Ministeri va haver de prendre la decisió d’instal·lar aquestes bandes rugoses, “per alertar els conductors mitjançant el so i la vibració en abandonar involuntàriament el carril” amb l’objectiu “de reforçar, entre d’altres qüestions, la seguretat viària, màxima prioritat per a aquest Ministeri”, es pot llegir a la missiva.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta