És una espècie invasora molt virulenta i ja ha provocat danys importants en les moreres de la via pública. 

La brigada municipal ha detectat la presència a Roda de Bera de l’escarabat-vespa barrinador de les moreres, una nova espècie invasora procedent del nord-est d’Àsia molt virulenta amb aquests arbres. El Xylotrechus chinensisés, com és el seu nom científic, ja ha provocat danys importants en les moreres de la via pública, i és molt possible que també dels jardins de particulars. L’escarabat, en tenir ratlles grogues i negres, es pot confondre amb una vespa.

Les larves d’aquest insecte barrinen i s’alimenten del floema, la part externa viva dels troncs i les branques de l’arbre de manera que interrompen el flux de la saba, i poden produir la mort dels arbres.

Durant les actuacions de poda que s’hi estan realitzant aquests dies ja s’han identificat diverses moreres afectades i no hi ha cap tractament preventiu efectiu. L’estat irreversible d’aquests arbres ha obligat l’Ajuntament a retirar-los de la via pública per evitar la seva proliferació.

El consistori demana que, els veïns i veïnes que tinguin moreres a casa es mantinguin alerta i les vigilin. Els símptomes més evidents d’infestació són els forats de sortida dels insectes adults que poden veure’s als troncs i a les branques de les moreres.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta