canlenfrdeitrues

Notícies

S’aplicarà en les zones verdes del municipi on hi ha pins.

El tractament es fa amb un producte biològic no tòxic per a les persones i els animals domèstics.

Aquest matí, l’Ajuntament de Roda de Berà ha iniciat el tractament contra l’eruga processionària del pi, una plaga que esdevé la més important de les pinedes mediterrànies. Es fa amb un tractament biològic preventiu que és innocu per a les persones i els animals, motiu pel qual no suposa cap perill. S’aplica cada any durant aquestes dates en ser el període en què les larves surten dels ous i comencen la fase d’engreix, alimentant-se de les fulles de l’arbre.

El tractament es fa mitjançant un atomitzador amb el qual es poden tractar zones senceres, sense haver de fer-lo arbre per arbre. S’aplicarà als pins ubicats a la via pública, zones verdes i escoles, com per exemple, a l’escola El Cucurull i a l’Institut, a les places dels Pins i de la Sardana, a l’entorn del Punt d’Informació Juvenil, a la zona verda de la ZEM Eixample, al camp de futbol municipal, al parc de l’avinguda de Bonastre, a la zona verda de Berà Mar i al carrer Peixos, als pins del parc del Francaset, al carrer Gaudí, a l’avinguda de les Palmeres, a la zona verda de la Martorella, al Pujol de la Morella, al carrer Vallès, al tram final de l’avinguda de la Manxa, a la riera del carrer Igualada, a les zones verdes dels carrers Vallespir, Comerç, Sínia, Girona, Ramón Casas, o a la plaça Montferri, entre d’altres.

Es recomana també als propietaris de jardins o parcel·les amb pins que efectuïn el tractament per prevenir l’aparició de l’eruga.

 

El cicle biològic

Les papallones neixen a l’estiu i cap a mitjans d’agost les femelles posen els ous al capdamunt de les fulles dels pins. Al setembre-octubre neixen les erugues que s’alimenten de les agulles dels pins. Les erugues constitueixen nius o bosses de seda que els serveixen de refugi per passar el fred de l’hivern.
Quan acaba l’hivern, al febrer i març, les erugues baixen dels arbres en filera fins al terra, s’enterren i construeixen el capoll on fan la crisalidació, i donen lloc a noves papallones a l’estiu següent.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.