canlenfrdeitrues

Notícies

El concurs literari es consolida i assoleix una participació de més de 400 obres amb autors i autores de molts indrets de Catalunya.

Per segon any consecutiu la rodenca Susana Benítez va ser la guanyadora de la categoria d’adults, per la seva obra Un vestit de resiliència.

Les obres de la propera edició parlaran dels somnis.

El recinte teatral del Casino Municipal va acollir ahir a la tarda la gala de lliurament de premis de la desena edició del Concurs Literari ‘Roca Plana’, organitzat per la regidoria de Cultura a través de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca, i amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal.

Un any més la periodista Sònia Camí va ser l’encarregada de presentar l’acte, el qual va estar amenitzat per l’artista multidisciplinar Laura Relea, LaReSol. Va presentar ‘Pst, que hi ha roba estesa!’, un microespectacle performàtic dividit en tres parts, amb el qual va parlar de la diversitat, manifestada a través d’un acte tan quotidià com és el d’estendre la roba.

Gràcies a la col·laboració del FIC-CAT també es va projectar ‘Elsa’, un curtmetratge dirigit per Albert Carbó que parla de diversitat, de tolerància i de la possibilitat de decidir qui volem ser. Una història que guarda un missatge molt potent.

Seguidament, es van lliurar els premis de les diferents categories a concurs. Tenint en compte que les escoles i l’institut efectuen una selecció prèvia molt important de les categories infantil, cadet i juvenil, el total d’obres presentades va ser de 443. En aquesta ocasió al Jurat hi van arribar 91 obres, 29 de la categoria infantil (de 9 a 11 anys); 25 de la categoria cadet (de 12 a 14 anys); 11 de juvenils (15 a 17 anys); i 26 obres a la categoria d’adults, de les quals només 7 pertanyien a Roda de Berà, i la resta provenien d’autors i autores d’altres municipis de Tarragona, i de moltes localitats de Girona i Barcelona, i fins i tot d’Alacant. Un fet que demostra la consolidació del certamen.

El Jurat, format per la regidora de Cultura, Teresa Ferré, com a presidenta; per Cristina Serrano, responsable de la Biblioteca Municipal; per la docent Pilar Franquet; per Roser Rovira, professora de l’Institut de Roda de Berà; per Yolanda Lebrijo, professora de l’escola Salvador Espriu; i per Vanessa Torruella, professora de l’escola El Cucurull; va destacar la dificultat que havia suposat l’elecció dels guanyadors i guanyadores, atès que la qualitat de les obres presentades en aquesta edició ha sigut molt elevada.

Per a cadascuna de les quatre categories es va acordar un primer premi, de 150 euros i un llibre; un segon, de 100 euros i un llibre; i un tercer premi, de 50 euros i un llibre. Tots els guanyadors/es van rebre també un diploma, així com les persones finalistes i participants.

 

Premiats i premiades

Categoria Infantil

1r premi: Els somnis de la Sunita, de Magí Mestre. El premi va ser lliurat per Pilar Franquet, docent i membre del Jurat.

2n premi: L’alvocat Jordi, d’Eneko Rentero. La regidora d’Ensenyament, Rosana Dorantes, va lliurar aquest premi.

3r premi: Estimada àvia, de Sabrina Hernández. El premi va ser lliurat per Yolanda Lebrijo, representant de l’escola Salvador Espriu i membre del Jurat.

 

Categoria Cadet

1r premi: Deixa’ls lliures, de Thaïs Nodarse. Cristina Serrano, responsable de la Biblioteca Municipal i membre del Jurat va lliurar aquest premi.

2n premi: Universos diferents, de Tim Khodzaev. Va ser lliurat per Gerard Solé, regidor de Joventut.

3r premi: Jo vull ser normal, d’Ainhoa Jiménez. Vanessa Torruella, en representació de l’escola El Cucurull, va lliurar aquest premi.

Menció especial: Mai no tinguis por de ser com ets, d’Alba Jové. Frederic Royuela, regidor de Turisme, va fer lliurament d’aquesta menció especial del Jurat.

 

Categoria Juvenil

1r premi: Crida!, de Gala Barnés. La regidora de Cultura Teresa Ferré va lliurar aquest premi.

2n premi: La diversitat és varietat, de Júlia Arévalo. Manel González, regidor d’Urbanisme, va ser l’encarregat de lliurar aquest premi.

3r premi: Teorema de l’homòfob, d’Aitana Franco. Roser Rovira, en representació de l’Institut Roda de Berà va fer lliurament d’aquest premi a la seva mare.

 

Categoria Adults

1r premi: Un vestit de resiliència, de Susana Benítez. L’alcalde Pere Virgili va lliurar el premi.

2n premi: Segona adolescència, de M. Carme Vilà. El premi va ser lliurat per Teresa Duch, escriptora i autora de capçalera de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca.

3r premi: Una tradició ancestral, de Montserrat Gil. Ricard Benimeli, arxiver municipal i secretari del Jurat, va lliurar el premi.

 

Finalment, els membres del Jurat van decidir que la temàtica de les obres de la onzena edició del concurs literari ‘Roca Plana’ serà “els somnis”.  

 

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.