Notícies

La petició va ser liderada per l’alcalde Pere Virgili, i signada per la resta d’alcaldes i alcaldesses del Tarragonès.

Ahir a les sis de la tarda va tenir lloc al Consell Comarcal del Tarragonès un Consell d’Alcaldes extraordinari convocat a petició dels batlles de la comarca. Hi van participar tots els alcaldes i alcaldesses del Tarragonès, a excepció dels municipis de Salou i Vila-seca que no formen part del conveni d’adhesió al servei prestat per FCC Medio Ambiente des del maig de 2020.

La sessió va ser convocada pel Consell Comarcal a través d’una petició liderada per l’alcalde Pere Virgili, d’acord també amb altres alcaldes. Virgili, qui assegura haver sortit de la reunió amb una sensació agredolça, lamenta que la reunió es convoqués a petició dels alcaldes i alcaldesses i no tal i com inclou el Text refós de la Llei de l’organització comarcal de Catalunya, que preveu que el Consell d’Alcaldes s’hauria de reunir almenys un cop cada tres mesos, convocat pel president.

Tots els batlles van estar d’acord en demanar al Consell Comarcal que exigeixi a FCC Medio Ambiente el compliment dels plecs del contracte de recollida i tractament dels residus, atès que “totes les mancances que hem detectat al llarg d’aquests 30 mesos de servei estan incloses al contracte, és a dir, són prestacions que l’empresa hauria de fer, però no fa. Si s’apliqués el contracte correctament no les hauríem de reclamar”, assegura Pere Virgili.

També es va demanar una millora en la comunicació amb l’empresa. “No és normal que estem dies sense que el camió passi a recollir el paper i el cartró, per exemple, perquè s’ha avariat un dels camions, i que ningú ens ho comuniqui”, diu l’alcalde de Roda de Berà.

Els ajuntaments també es queixen que l’empresa no els consulta sobre la definició de les freqüències de recollida durant les temporades d’hivern i d’estiu; de la seguretat i salut laborals dels seus treballadors, els qui durant el passat estiu van tenir problemes per la calor patida dins de la maquinària; entre d’altres aspectes, com les auditories que els ajuntaments haurien de rebre i no han rebut fins al moment.

Per altra banda, tots van coincidir en assegurar que el sistema de rentat interior dels contenidors no funciona, i dels 30 mesos de servei durant els darrers 23 no s’ha portat a terme. Com tampoc funciona el servei de repàs i de neteja exterior dels contenidors, el qual, en moltes ocasions, són els mateixos ajuntaments els qui l’han de fer per no haver de veure els entorns dels contenidors plens de brossa.

Finalment, com a contrapunt positiu, els batlles van estar d’acord en què poc a poc el servei ha anat millorant, tot i que a base de la insistència per part dels ajuntaments.

 

Comissió de seguiment

El darrer punt de l’ordre del dia va ser el de creació d’una comissió de seguiment de la concessió dels serveis de recollida de residus, neteja viària i gestió de les deixalleries del Consell Comarcal del Tarragonès, d’acord amb el que es preveu al protocol d’execució del contracte.

La proposta del Consell Comarcal va ser una comissió equilibrada quant a les forces polítiques, un fet que l’alcalde Pere Virgili va criticar, afermant que la comissió hauria d’estar formada per batlles que representessin diferents tipologies de municipi, deixant de banda els colors polítics. “Potser d’aquí uns mesos els colors canviaran als ajuntaments, però les necessitats dels municipis de costa, de les petites localitats de l’interior, o dels pobles industrials, seran les mateixes, governi qui governi”, assegura Virgili.

Així, van ser escollits: Josepa Figueras, alcaldessa de la Nou de Gaià, de Junts per Catalunya; Eudald Roca, alcalde de La Secuita, per ERC; Jordi Sans, alcalde dels Pallaresos, PSC; i Joan Maria Sardà, alcalde de La Pobla de Mafumet, com a independent. Finalment, i després de la petició dels municipis de costa, els quals tenen unes problemàtiques i necessitats molt específiques, també s’hi va sumar l’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.