La 31a edició de la Marató de TV3 està dedicada a les malalties cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats.

Moltes entitats i associacions del municipi s’hi han implicat per aconseguir recaptar fons.

Roda de Berà se suma un any més a La Marató de TV3. Aquesta edició, la 31a, està dedicada a les malalties cardiovasculars, un dels problemes actuals de salut pública més rellevants. S’inclouen les malalties que afecten el cor i el sistema vascular, artèries i venes, i esdevenen la principal causa de mort als països desenvolupats.

Així, Roda de Berà, com a vila solidària, bategarà amb força per recaptar fons per aquesta causa durant tot el cap de setmana, tot i que el gruix de les activitats està programat per diumenge, jornada en què s’emetrà el programa solidari a TV3.

Dissabte, a partir de les 10 del matí, les places de la Sardana i dels Pins acolliran diverses activitats per La Marató amb la implicació d’algunes associacions i entitats locals. L’associació juvenil Roda Jove ha preparat un campionat de bitlles; Second Waves, oferirà una activitat d’iniciació al patí; i l’Esplai Ca l’Oliverar, de Les Monges Associació Cultural, farà un taller de manualitats infantils. Per la seva part l’Ajuntament ha organitzat una venda solidària de llibres, a través de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca; una activitat de futbolí i tennis taula; i venda de polseres i samarretes solidàries. També el Pare Noel s’unirà a La Marató, i serà present a la plaça de la Sardana amb el seu trineu, de 10 a 13h, perquè els infants puguin lliurar-li les cartes i fer-se fotos amb ell.
Finalment, a dos quarts de dotze, l’Eixample i la regidoria d’Esports, han preparat una classe d’aeròbic solidària.

Diumenge, també a partir de les 10 i a les mateixes localitzacions, tindrà lloc una Fira d’Entitats, la qual comptarà amb la participació de l’associació Toxophílica que oferirà un taller de tir amb arc; de Les Monges Associació Cultural, que posaran a la venda vermut i fruits secs per recaptar fons; de l’associació de dones “Kom-tu”, les qui han preparat el sorteig d’una panera; de l’associació Luz de Luna, amb una exhibició de balls i el sorteig d’una panera; de l’associació de veïns del Francaset – Mas Roig, els qui també faran una exhibició de balls; de l’associació Agroteràpia, amb una activitat de danzateràpia; i de l’associació de voluntaris de Protecció Civil; i l’associació Al-Anon. També l’Ajuntament, com no podia ser d’altra forma, hi serà present, amb la venda de postals de Nadal, elaborades per l’alumnat de les escoles Salvador Espriu i El Cucurull, i de l’Institut Roda de Berà. Els infants podran tornar a gaudir amb la visita del Pare Noel amb el seu trineu, i amb un inflable infantil.

Altres de les entitats que hi col·laboraran amb les seves aportacions són el Grup Sardanista, el Club Atlètic Roda de Berà i l’associació de Jubilats i Pensionistes.

Per altra banda, l’escola Salvador Espriu, centre que demostra cada any la seva implicació, està duent a terme des del passat dilluns i fins demà divendres una cantada de nadales, en diferents localitzacions del municipi, per aconseguir donatius.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta