Notícies

La reducció en el rebut de la recollida d’escombraries és del 5 o del 10%, segons el nombre de segells acumulats.

Les famílies que ho desitgin ja poden passar per l’Ajuntament a buscar el nou Passaport Verd de 2023.

L’equip de Govern continua treballant per fomentar l’ús de la Deixalleria premiant les famílies més compromeses amb el medi ambient. D’aquesta manera, al gener de 2022 va engegar per segon any consecutiu el Passaport Verd amb el qual les famílies poden aconseguir una reducció en el rebut de la recollida d’escombraries amb les seves visites a la Deixalleria supramunicipal.

Durant tot l’any passat un total de 104 famílies van demanar a l’Ajuntament el seu Passaport Verd de 2022. D’elles, 69 el van aconseguir omplir; 50 amb més de deu segells, per assolir un 10% de reducció, i 19 van arribar fins a la meitat, amb cinc segells, per poder sol·licitar a finals d’any el 5% de descompte en el rebut de 2023.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar la correcta separació i el reciclatge dels residus per als quals no hi ha un contenidor específic a la via pública: tot tipus de voluminosos, com mobles, electrodomèstics, andròmines, matalassos, etc.; aparells informàtics, bateries, piles, termòmetres, radiografies, pneumàtics, fluorescents, fustes, runes, restes voluminoses de poda, pintures i dissolvents, ceres i betums, tòners, envasos de fitosanitaris, càpsules de cafè o joguines velles. La iniciativa no inclou tots aquells residus que, tot i que també es poden portar a la Deixalleria, com el paper i cartró, els envasos de vidre, els envasos lleugers, la roba o l’orgànica, ja existeixen al carrer contenidors destinats a la seva gestió.

Per aconseguir aquesta reducció en el rebut de 2024 les famílies ja poden passar per l’Ajuntament a buscar el seu nou Passaport Verd, atès que el document de l’any passat no té validesa. Hauran de fer entre 5 i 10 aportacions durant tot l’any, amb residus de més de 5 quilos de pes per aportació.

 

Una reducció acumulable

Les famílies que ja es beneficiïn del 25% de reducció per baixa renda familiar, tal com contemplen les ordenances fiscals, poden acumular també aquest descompte del 5 o del 10% que ofereix el Passaport Verd. Així, aquelles famílies que facin ús freqüent de la Deixalleria podran aconseguir fins a un 35% de reducció en la taxa de la recollida d’escombraries de 2024.

 

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.