Els agents la realitzaran durant la propera setmana.

La Policia Local de Roda de Berà posarà en marxa el proper dilluns 16 la primera campanya de control i vigilància de 2023, dirigida als ciclistes i conductors de vehicles de mobilitat personals, com els patinets elèctrics. S’allargarà fins al 22 de gener, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit.

L’objectiu dels agents és continuar conscienciant els usuaris d’aquests vehicles sobre la necessitat de complir amb les normes de trànsit i les conseqüències de no complir-les, sobretot les relacionades amb les distraccions en la conducció o amb la circulació de risc i els perills que aquesta comporta per als propis conductors i per als vianants.

Les noves formes de mobilitat, més ecològiques i eficients, i el fort increment de l’ús de patinets elèctrics i bicicletes, obliga a tothom a garantir una convivència adequada, especialment amb els vianants, els més vulnerables. Per aquest motiu els agents vigilaran el compliment de la normativa i es denunciaran les infraccions detectades. Les sancions poden anar des dels 80 fins als 1000 euros, segons el tipus d’infracció.

Des de l’entrada en vigor de la nova Llei de trànsit, circulació i seguretat viària, al març de 2022, la Policia Local ha fet especial incís en la conscienciació dels conductors d’VMP, fet pel qual va posar en marxa una campanya informativa i de conscienciació, adreçada a ells i elles. Tot i això, les normes que més es continuen incomplint són, no portar casc, tot i la obligatorietat; circular més d’una persona sobre el patinet; conduir per les voreres, o fer-ho per la calçada però a una velocitat superior als 25 km/h. Els agents asseguren que també són molts els menors de 16 anys als qui els seus pares o mares regalen un patinet elèctric, com si fos una joguina, la qual cosa és sancionada, sent la família del menor la qui ha de respondre a la sanció.

Per altra banda, també es denunciarà a altres conductors que no respectin els usuaris d’aquests vehicles, com no respectar la prioritat de pas dels ciclistes o dels VMP, o posar en perill la seva seguretat.

Finalment, els agents realitzaran controls d’alcohol i drogues aleatoris per verificar que les persones que circulen amb un VMP o una bicicleta ho fan sense superar la taxa de 0,25 mg/l en aire espirat, una taxa 0 en el cas dels menors d’edat, i sense haver consumit cap substància estupefaent.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta